Нове

Шоколадний торт з вишнею. Відмовитися неможливо!

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом дуже смачного шоколадного торта з вишнею. У багатьох поєднання шоколаду і вишні вже викликає апетит, тільки уявивши, а якщо ще й спробувати))) Від такого тортика дійсно дуже складно відмовитися. Торт з шоколадних бісквітних коржів, просочених вишневим сиропом, з шоколадним кремом і ягодами вишні. Просто ідеально для Дня Народження, на будь-яке свято, та й просто для сімейного чаювання.

Шоколадний торт з вишнею:

Бісквіт:

  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 100 г
  • Борошно – 60 г
  • Какао – 20 г
  • Дрібка солі

Яйця поділяємо на білки і жовтки. У білки додаємо дрібку солі і збиваємо на середній швидкості до утворення білої піни.

Приблизно через 2-3 хвилини, починаємо вводити по трішки цукор і продовжуємо збивати до м’яких піків, приблизно ще хвилин 5.

Жовтки злегка збити виделкою, щоб вони просто стали однорідними. Вливаємо по трішки жовтки в білок і акуратно знизу в верх перемішуємо.

Просіваємо борошно і какао. Я просіваю частинами і перемішуємо все також акуратно. Просто об’єднуємо всі інгредієнти, щоб вийшло однорідне тісто.

Тісто виливаємо в форму 18 см. І запікаємо в розігрітій духовці до 180 С близько 20-30 хвилин, духовку перші 20 хвилин не відкриваємо. Готовність перевіряємо шпажкою.

Бісквіт виходить пишний і смачний. Остужаємо до кімнатної температури, загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 4-6 годин, а краще на ніч.

Для сиропу:

  • Вишня – 100 г
  • Вода – 100 мл
  • Цукор – 200 г

Сироп також можна приготувати заздалегідь, так він повинен бути холодним під час просочення. У сотейнику змішуємо вишню, воду і цукор. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, нам потрібно розчинити цукор, кип’ятити не потрібно. Знімаємо з вогню, охолоджуємо до кімнатної температури і прибираємо в холодильник. Сиропом ми будемо просочувати коржі, а вишню використовувати в середину.

Для крему:

  • Темний шоколад – 300 г
  • Сметана (25%) – 650 г

Крем дуже простий і складається всього з 2 інгредієнтів, але який же він смачний. Шоколад розтоплюємо на водяній бані. Уважно дивіться, щоб в шоколад не потрапила вода. А ще дно чаші не повинно стикатися з водою.

В розтоплений шоколад додаємо густу сметану. Додаємо по ложці і перемішуємо.

Виходить красивий, однорідний крем. Накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на годинку або до збірки торта.

Збираємо торт. Корж ділимо на 3 частини. Верхню частину ми укладаємо на самий низ, так менше ймовірність, що сироп витече, а ще так торт рівніший. Нижній корж просочуємо, досить рясно, але не настільки, щоб сироп витікав.

Далі шар крему, я робила це за допомогою кондитерського мішка, так шар виходить більш рівний. Крему повинно вистачити на весь торт, разом з покриттям. На крем викладаємо вишню.

Далі я закріпила торт роз’ємним кільцем, так збирати торт набагато зручніше і він добре стабілізується і залишається рівним. Далі викладаємо корж, просочуємо його добре, крем і вишню.

Зверху викладаємо корж стороною зрізу. Просочуємо і прибираємо в холодильник на 4-6 годин. Торт просочиться і стабілізується.

Через годину дістаємо і наносимо залишки крему, я робила це також за допомогою кондитерського мішка.

Після вирівнюючи прибираємо в холодильник хоча б на годину.

Патьоки:

  • Шоколад – 50 г
  • Вершки – 50 г

Для шоколадних патьоків нам потрібно вершки довести до кипіння, але не кип’ятити. Гарячими вершками заливаємо шоколад і залишаємо на 5 хвилин, щоб шоколад розтанув, періодично помішувати.

Патьоки я також готувала перший раз і в мене вони не вийшли. Маса виявилася занадто густа і потрібно було додати ще трохи вершків, але сподіваюся наступного разу вийде. Маса повинна досить легко стікати з лопатки.

Патьоки наносимо на добре охолоджений торт. Патьоки я робила за допомогою кондитерського мішка. Для прикраси зверху я готувала ще трохи крему.

А смак мене точно порадував, торт дійсно дуже смачний, ніжний, просочений, з яскравим смаком.

Цей торт легко готувати, досить бюджетний варіант. З даної кількості інгредієнтів торт вийшов на 1,5 кг. Відмінний варіант для невеликої компанії на 6-8 осіб. А поєднання шоколаду з вишнею багатьом припаде до смаку.

Смачного!

Також читайте: БІСКВІТНИЙ ТОРТ “ЧАРІВНИЦЯ”. СМАК, ЗНАЙОМИЙ З ДИТИНСТВА

Нове

Популярне