Приготуємо дуже смачний і ніжний шоколадний торт на сковороді. Для цього торта нам не знадобитися ні духовка, ні міксер. Я готувала цей торт для сімейного чаювання на дачі, і скажу готувати цей торт дуже зручно і швидко. Тортик швидко просочується і не вимагає багато часу на приготування.
Шоколадний торт на сковороді:
Тісто:
- Борошно – 260 г
- Цукор – 200 г
- Розпушувач – 10 г
- Какао – 10 г
- Яйця – 2 шт
- Олія – 50 мл.
- Молоко – 130 мл.
- Окріп – 100 мл
- Дрібка солі
Крем:
- Згущене молоко – 1 банка (380 г)
- Сметана – 200 г (жирна)
Приготування:
- Змішуємо спочатку сухі інгредієнти: борошно, какао, розпушувач, цукор, сіль.
- Далі додаємо яйця, молоко і масло. Перемішуємо, виходить густа маса, так і повинно бути.
- Додаємо окріп і швидко все перемішуємо. Тісто виходить красивого коричневого кольору і гладким.
- Смажимо коржі, як млинці. У мене сковорода діаметром 24 см.
- Коржі виходять м’якими, пористими і дуже смачними.
- Далі зробимо наші коржі рівнішими, для цього знаходимо тарілку потрібного діаметру, прикладаємо до коржа і відрізаємо зайві краї. Далі вони нам стануть в пригоді.
- Залишки коржа подрібнюємо в блендері. Цією крихтою ми прикрасимо торт.
- Для крему беремо згущене молоко і сметану, все змішуємо. У мене було рідке згущене молоко, тому і крем виявився рідкуватий. Намагайтеся вибирати і сметану і згущене молоко густими.
- Викладаємо корж, добре просочуємо.
- Таким чином збираємо весь торт. Зверху також поливаємо кремом.
- Бока і верх обмащуємо крихтою. Крихта ввібрала зайвий крем і вийшло акуратно. Готовий торт прибираємо в холодильник на 3-4 години. Він просочується швидко і дуже добре.
Тортик дуже ніжний, смачний і швидкий. Обов’язково спробуйте. Відмінний варіант побалувати себе і рідних, якщо немає і духовки і міксера.
Смачного!
Також читайте: БРАУНІ З СИРОМ І ВИШНЕЮ. ШОКОЛАДНИЙ ПИРІГ З СИРНИМ ПРОШАРКОМ І ЯГОДАМИ ВИШНІ