Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати дуже смачний і ніжний шоколадний торт – десерт. Любителі шоколаду, неодмінно оцінять ці ласощі, він настільки ніжний, що можна сказати, просто тане в роті! Духовка нам сьогодні не знадобиться, Райський торт готується без випічки. Готується просто і легко, треба буде тільки почекати, щоб шоколадний крем стабілізувався.
Інгредієнти розраховані на торт діаметром 18 см, заввишки 5 см, вагою 1200 грамів.
Основа:
- 300 грамів пісочного шоколадного печива
- 100 грамів вершкового масла
- 1 ст. ложка молока
Крем:
- 180 грамів чорного шоколаду з вмістом какао 50%
- 250 грамів вершкового сиру Mascarpone
- 250 грамів сметани
- 80 грамів (4 ст. ложок без верху) цукрової пудри
- 25 грамів (2,5 ст. ложки без верху) какао
Прикраса:
- 20 грамів чорного шоколаду з вмістом какао 50%
- 1 ч. ложка рослинної олії
Приготуємо основу для торта
- 300 грамів пісочного шоколадного печива треба подрібнити в крихту.
- Відкладаємо 1/4 частину крихти, для обсипання торта зверху.
- У подрібнену крихту виливаємо 100 грамів розтопленого вершкового масла.
- Все ретельно перемішуємо.
- Додаємо 1 ст. ложку молока.
- Перемішуємо до однорідного стану.
- Крихітка має добре тримати форму.
- На тарілку встановлюємо роз’ємне кільце з ацетатною плівкою.
- Крихту висипаємо в форму, розрівнюємо, і формуємо бортики.
- Краї пресуємо ложкою, добре притискаємо бортики до форми.
- Дно утрамбуємо склянкою, це буде основа торта.
- Прибираємо основу в холодильник.
Готуємо крем:
- Розтопимо в мікрохвильовій печі або на водяній бані 180 грамів чорного шоколаду з вмістом какао 50%.
- Розмішаємо до однорідного стану, і залишаємо на столі.
- До 250 грамам вершкового сиру Mascarpone додаємо 80 грамів цукрової пудри, 25 грамів просіяного какао, 250 грамів сметани. У мене сметана жирністю 20%, можна брати і більш жирну сметану.
- Перемішуємо на малих обертах міксера до однорідного стану.
- Додаємо в крем розтоплений шоколад.
- Перемішуємо на малих обертах міксера до однорідного стану.
- Шоколадний крем готовий, перекладаємо весь крем в форму і розрівнюємо.
- Оформимо верх торта, раніше відкладеною крихтою.
- Спочатку посипаємо крихтою край, і лопаткою злегка придавлюємо крихту до крему
- Потім посипаємо крихтою крем зверху, ложкою злегка придавлюючи, розрівнюємо крихту
- Накриваємо торт харчовою плівкою і прибираємо в холодильник стабілізуватися мінімум на 3-4 години, я зазвичай прибираю на ніч.
Смачного!
Також читайте: НІЖНИЙ І АРОМАТНИЙ МАКОВИЙ ТОРТ З ЗАВАРНИМ КРЕМОМ