Солодкий шоколадний пудинг – популярний десерт і готується він не просто, а суперпросто! Однак в більшості рецептів використовується борошно і цукор, що робить їх кінцевий результат шалено калорійним.
Для ласунів, що стежать за своєю вагою, або дотримуються безглютенової дієти ми пропонуємо простий рецепт, який не порушить ваш режим харчування!
Інгредієнти:
- Молоко – 1 літр;
- Какао порошок – 40 г;
- Крохмаль (краще брати кукурудзяний) – 70 г;
- Замінник цукру – 15 г;
- Гіркий шоколад не менше 50% какао – 60 г.
Приготування:
- Нам знадобиться форма для пудингу – краще використовувати силіконову, з такою простіше діставати готовий пудинг. Можна використовувати кілька невеликих, або відразу розливати порційно по креманках.
- Змішуємо молоко, какао, крохмаль і замінник цукру. Можна змішати міксером на низькій швидкості до однорідності.
- Переливаємо в сотейник або невелику каструлю.
- Нагріваємо до загустіння і додаємо шоколад – подрібнений заздалегідь.
- Коли шоколад розтане, можна ще раз пройтися міксером з насадкою-віночком.
- Переливаємо масу в форму і відправляємо в холодильник застигати.
- Прикрасити пудинг можна посипавши зверху какао-порошком, цукровою пудрою або, в разі дієтичного пудингу, – тонким шаром цукрозамінника, сиропом – як звичайним, так і без калорійним. Загалом тут ваша фантазія не обмежена!
Смачного!
Також читайте: СМАЧНИЙ ДЕСЕРТ З РЯЖАНКИ ТА КАКАО