Рецепти

Шоколадний кекс до чаю – мінімум продуктів та максимум смаку

Готується “на раз, два, три”, з мінімальних та недорогих продуктів.

Продукти:

Тісто

  • Борошно – 190 г
  • Какао – 40 г
  • Розпушувач – 5 г
  • Вершкове масло – 220 г
  • Яйця – 4 штуки
  • Цукор – 160 г
  • Цедра апельсина – 1 чайна ложка
  • Апельсиновий сік – 30 мілілітрів

Шоколадна глазур

  • Молочний шоколад – 80 г
  • Вершкове масло – 25 г
  • Апельсиновий сік – 30 мілілітрів

Інгредієнти:

У тарілку викладаємо вершкове масло і збиваємо міксером.

Додаємо цукор та ще раз збиваємо, паралельно вливаючи яйця.

Додаємо цедру апельсина, сік апельсина та збиваємо міксером.

Змішуємо борошно, розпушувач, какао-порошок і поступово просіюємо до яєчної маси. Перемішуємо лопаткою.

Форму для кексу змащуємо вершковим маслом та присипаємо какао-порошком. Викладаємо тісто і ставимо в духовку на 50 хвилин, при температурі 160 градусів.

У сотейник викладаємо молочний шоколад та вершкове масло. Наливаємо сік апельсина та розтоплюємо на слабкому вогні, помішуючи.

Поливаємо готовий кекс. Прикрашаємо цедрою апельсина.

Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…