Ніжний, смачний і просто тане в роті шоколадний десерт до чаю. Готується дуже легко та швидко (без желатину та духовки). Ділюсь рецептом з Вами.
Інгредієнти:
- Агар-агар – 7 г
- Какао – 15 г
- Молоко – 100 мл + 650 мл
- Вершкове масло – 75 г
- Борошно – 75 г
- Цукор – 75 г
- Чорний шоколад – 100 г
Приготування:
У глибоке блюдо насипаємо агар-агар, порошок какао і поступово вливаємо молоко. Добре все перемішуємо віночком.
У каструлю викладаємо вершкове масло та розтоплюємо на повільному вогні.
Насипаємо борошно, ретельно перемішуємо і поступово наливаємо молоко.
Знімаємо з вогню та через сито вливаємо шоколадну масу. Додаємо цукровий пісок і добре все перемішуємо.
Ставимо на плиту і варимо на повільному вогні, постійно помішуючи.
Викладаємо часточки темного шоколаду, перемішуємо.
Вливаємо у форму з пергаментом розміром 10 на 20 сантиметрів. Забираємо в холодильник на дві години.
Витягаємо з форми та посипаємо какао порошком.
Смачного!