Нове

Шоколадний бісквітний рулет із сирним кремом та чорносливом

Сьогодні пропоную приготувати шоколадний бісквітний рулет із сирним кремом та чорносливом – дуже цікаве поєднання. Простий рецепт випічки для домашнього чаювання.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт
  • Цукор – 90 г
  • Борошно – 75 г
  • Какао – 15 г
  • Розпушувач – 1 ч.л (можна без нього)
  • Дрібка солі

Начинка:

  • Сир – 300 г
  • Сметана – 100 г
  • Цукрова пудра – 40 г
  • Чорнослив – 50 г

Приготування:

Почнемо з бісквіта. Для нього нам необхідно взяти 3 яйця, додати щіпку солі та збивати пару-трійку хвилин міксером до появи білої піни.

Після появи піни починаємо додавати цукор. Цукру нам буде потрібно близько 90 грамів або навіть трохи менше. Цукор додаємо невеликими порціями, продовжуючи збивати. Загальний час збивання буде 5-7 хвилин, маса повинна збільшитися в обсязі та побіліти.

Між собою змішуємо 75 г борошна, 15 г какао і одну чайну ложку розпушувача. Змішані сухі інгредієнти просіюємо в масу.

Замішуємо тісто лопаткою, піднімаючи масу знизу нагору. Якщо перемішувати довго, маса може осісти. Тому перемішуємо лише доти, доки інгредієнти не з’єднаються між собою.

Застилаємо лист пергаментом і виливаємо на нього тісто. Поступово розподіляємо по всій площі пергаменту і відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 9-11 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою.

Готовий бісквіт згортаємо в рулет. Можна зробити це за допомогою рушника чи пергаменту. Головне, зробити це поки рулет гарячий, щоб він не ламався. Залишаємо рулет остигати.

А поки що готуємо начинку. Беремо 300 г сиру, 100 г сметани, 40 г цукрової пудри. Перебиваємо все занурювальним блендером до однорідного стану.

50 г чорносливу промиваємо в окропі і замочуємо ненадовго, потім нарізаємо на маленькі шматочки. Засипаємо в крем і перемішуємо. Крем готовий.

Остиглий бісквіт розгортаємо і наносимо на нього крем. Крем розподіляємо по всій поверхні. Потім щільно згортаємо та обмотуємо рулет харчовою плівкою. Прибираємо у холодильник на 2 години.

Так-так, йому ще треба полежати у холодильнику, на жаль. А вже після того, як рулет полежав у холодильнику, ми посипаємо його цукровою пудрою. Можна полити шоколадом – це вже на Ваш розсуд.

Рулет нарізаємо та подаємо до столу. Смачного!

Нове

Популярне