Нове

Шоколадне тістечко, про яке багато хто забув: простий недорогий рецепт десерту з дитинства

Рецепт тістечка простий і недорогий: ідеальне поєднання вологуватих шоколадних щільних коржів, м’якої шоколадної глазурі і джему з кислинкою (зазвичай сливового).

Інгредієнти:

Інгредієнти для шоколадного тіста:

  • борошно – 250 г
  • розпушувач – 10 г
  • сіль – 1 щіпка
  • какао-порошок – 40 г
  • яйце – 3 шт.
  • цукор – 260 г
  • кефір густий (йогурт) – 400 г
  • вершкове масло – 80 г

Глазур:

  • цукрова пудра (цукор) – 50 г
  • какао-порошок – 15 г
  • молоко – 80 мл
  • вершкове масло – 50 г

Додатково:

  • джем (бажано сливовий) – 350 г

Приготування:

Спочатку підготуємо всі сухі інгредієнти для приготування тіста для тістечка. Просіюємо борошно, розпушувач, солі та какао-порошок. Від якості какао залежить смак шоколадного коржа.

Просіюємо для того, щоб усунути всі грудки, розтираємо їх пальцями також через сито. І дуже важливо перемішати все, щоб розподілити розпушувач для тіста добре.

Окремо розбиваємо в миску яйця, насправді не важливо, якої вони є температури. Дістала яйця з холодильника, не нагрівала за кімнатної температури.

Починаємо яйця збивати, поступово підсипаючи весь цукор. Збиваємо кілька хвилин до побіління та збільшення в об’ємі.

Далі додамо густий і натуральний кефір, можна йогурт без добавок і злегка на малих обертах змішаємо.

Вливаємо розтоплене вершкове мало кімнатної температури та перемішуємо без включення міксера.

У 2 прийоми додамо сухі інгредієнти, змішуючи спочатку ручним вінчиком, щоб не літали сухими частинками по кухні і потім остаточно перемішаємо міксером до гладкої структури.

Тісто має бути середньої в’язкості, щоб воно пропікалося. Оскільки густе тісто буде щільним, а рідке гірше пропечеться. Виливаємо тісто на лист розміром 38х40 см і розрівнюємо.

Випікати близько 30 хвилин у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів до сухої дерев’яної палички. Даємо шоколадному коржу повністю охолонути на ґратах.

Тим часом готуємо глазур. Просіюємо через сито цукрову пудру (можна використовувати цукор) та какао-порошок.

Виливаємо не холодне молоко і додаємо вершкове масло. Перемішуємо і ставимо каструлю з товстим дном на невелике нагрівання.

Доводимо шоколадну масу до кипіння та загусання. Не залишайте надовго і краще періодично перемішувати.

Зрізаємо у остиглого коржа нерівні краї, ділимо на 3 рівні частини.

Промазуємо з нижнього боку джемом, краще сливовим, але й будь-яке варення підійде.

Заливаємо верх тістечка або поки що торта шоколадною глазур’ю і відправляємо тістечко в холодильник на пару годин, а краще на ніч.

Смачного!

Нове

Популярне