Сьогодні пропоную спекти шоколадне печиво «Шишки», по-справжньому новорічне та красиве, а ще смачне та дуже ароматне. Його можна подарувати, поклавши в гарну коробку, а також прикрасити ялинку, зробивши невеликий отвір у верхній частині печива для мотузочки.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 110 г
- сіль – щіпка
- ванілін – 1/3 ч.л.
- цукор – 30 г
- сметана (15%) – 130 г
- какао – 40 г
- розпушувач – 0,5 ч.л.
- борошно – 250 г
Начинка:
- варене згущене молоко (повидло, джем)
Приготування:
Вершкове масло розтоплюємо до половини, додаємо до нього щіпку солі, 1/3 ч.л. ваніліну, 30 г цукру і розмішуємо віночком до однорідності. Тепер додаємо 130 г сметани (у мене жирністю 15%), знову перемішуємо, висипаємо 250 г борошна, 0,5 ч.л. розпушувача та 40 г какао.
Замішуємо м’яке, еластичне тісто, що не липне до рук. Накриваємо його пакетом та залишаємо при кімнатній температурі на 15 хвилин.
Сьогодні печиво я робитиму за допомогою красивої дерев’яної форми у вигляді шишки.
Отже, дерев’яну форму присипаю борошном, зайве струшую, відщипую шматочок тіста, рівномірно розподіляю його формою, натискаючи пальцями і долонею. Можна навіть акуратно підрівняти тісто качалкою. Малюнок має повністю продрукуватись на майбутньому печиві.
Заготовка або сама вискакує з форми при перевертанні, або її можна трохи підчепити за краєчок.
Перекладаємо заготовки на лист, застелений пекарським папером, і ставимо випікатися в заздалегідь нагріту до 180 градусів духовку на 15-17 хвилин.
Не перетримуйте печиво в духовці, воно має залишитись м’яким.
Даємо охолонути і можна пити чай. Гарне, ароматне, смачне, новорічне печиво підніме настрій кожному члену сім’ї.
Печиво «Шишки» можна залишити в такому вигляді, можна промазати густим джемом, повидлом або вареним згущеним молоком і склеїти дві половинки разом.
Смачного!