Шніцель з капусти готується швидко, виходить дуже смачно. Можна відразу зробити за раз багато, заготовки заморозити, а потім коли потрібно дістати і приготувати.
Інгредієнти:
- капуста – 1 шт
- фарш – 500 г
- сіль – 1/2 ч.л.
- чорний перець – за смаком
- червона паприка – за смаком
- цибуля – 150 г
- молоко – 80 мл
- яйця – 3-4 шт
- борошно – 100 г
- крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- сіль – 1/4 ч.л.
- панірувальні сухарі
Приготування:
Для початку приготуємо капусту як на голубці, вирізаємо качан, беремо велику каструлю. Кладемо качан капусти і заливаємо водою, варимо 5 хвилин з моменту закипання, тепер починаємо відокремлювати листочки і так поки не розберемо весь качан.
М’ясо філе перекрутимо на м’ясорубці відміряємо 500 грамів фаршу, перекрутимо цибулю або подрібнимо в блендері 150 грамів, додаємо половину ч.л. солі, чорний перець, червону паприку. Вливаємо 80 мл молока та перемішуємо.
Приготуємо панірувальні сухарі, поріжемо батон, підсушимо його в духовці до золотистого кольору і подрібнюємо блендером.
У миску кладемо 100 г борошна додаємо 1 ст.л крохмалю і додамо щіпку солі, завдяки крохмалю кляр буде добре триматися.
В іншу миску розбиваємо 3-4 яйця, підсолюємо та збиваємо вилкою.
З капустяного листа зрізаємо щільну частину. На одну половину кладемо фарш 1 ст. л і розрівнюємо, накриваємо другою стороною. Робимо так усі заготовки.
Тепер обвалюємо у борошні з крохмалем, потім у яйці та сухарях.
Беремо сковороду, наливаємо рослинну олію, розігріваємо, кладемо шніцелі, закриваємо кришкою і смажимо до готовності з двох боків, у мене за часом займає приблизно по 2,5 -3 хвилини з кожного боку.
Смачного!