Інгредієнти:
Приготування:
Промиту пшоняну крупу, заливаю гарячою водою і варю 2-4 хвилини, потім зливаю всю воду і добре промиваю. Це роблю для того, щоб позбавити крупи гіркоти.
Промиту крупу повертаю в каструлю, заливаю молоком, додаю сіль та цукор до смаку. Варю кашу під закритою кришкою на помірному вогні приблизно 20 – 25 хвилин. Періодично помішую, щоб каша не прилипала.
Поки вариться каша, готую яблука. Частину яблук я додам у кашу, тому ріжу невеликими кубиками, і одне яблучко ріжу тонкими часточками для прикрашання запіканки. Замість яблук можна взяти будь-які сухофрукти.
Каша зварилася, наприкінці додаю вершкове мало і добре перемішую.
Потім додаю нарізані кубиками яблука, за бажанням можна додати ванільний цукор або ванілін та два курячі яйця. По суті, цю кашу можна зварити відразу з яблуками і їсти, як кашу, але оскільки я готую зараз саме запіканку, то потрібно додати яйця. Ще таку запіканку добре робити, коли зварили багато каші, вона довго стоїть і вже ніхто не хоче їсти, а таким чином виходить нова свіжа страва та продукти не зіпсовані.
Форму для запікання змащую олією і викладаю кашу.
Зверху навхрест розкладаю нарізані пластинками яблука, за бажанням можна присипати цукром.
Випікаю в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
М’яка, смачна запіканка готова, все добре пропеклося, яблучка м’які та смачні.
Смачного!
Українська ведуча та акторка Даша Малахова відверто висловилася щодо мовного питання, яке, за її словами,…
Українська ведуча Маша Єфросиніна відверто розповіла про свого чоловіка Тимура Хромаєва, який нині служить у…
Салат «Принц» — ситна та ароматна страва з ніжною текстурою і виразним смаком, який досягається…
Соковиті та пікантні биті огірки — легка закуска з насиченим ароматом і цікавим смаком. Простий…
Люля-кебаб із курки — ароматна і соковита страва з приємною текстурою. Готується з доступних інгредієнтів…
Український співак Макс Барських презентував новий кліп на пісню "Я вже не ти". Ця відеоробота…