Ніжна картопля у вершковому соусі, а якщо ще й з беконом, то просто чудово. Але і без м’яса виходить дуже смачно.
Інгредієнти:
- Картопля – 7 -10 шт
- Молоко – 600 мл
- Цибуля – 1 шт
- Часник – 2 зубчики
- Цукор – щіпка
- Борошно – 1 ст.л із гіркою
- Сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх – за смаком
- Вершкове масло – 30-40 г
- Сирокопчений бекон – 180 г
Приготування:
Отже, нарізаємо півкільцями цибулю. Злегка обсмажуємо її на вершковому маслі.
Додаємо до цибулі подрібнений часник. Дрібку солі та цукру, перемішуємо. Далі йде столова ложка борошна. Обсмажуємо кілька хвилин.
Вливаємо молоко кімнатної температури. Сіль, перець за смаком. Дрібка мускатного горіха за бажанням. Готуємо до загусання. Періодично перемішуємо.
Очищену картоплю нарізаємо за допомогою терки для овочів. Або ножем досить тонкими кружальцями. Солимо, перчимо до смаку. Змащуємо форму для випікання вершковим маслом або олією. Викладаємо картоплю та заливаємо соусом.
Накриваємо блюдо фольгою. Відправляємо в духовку приблизно на 60 хвилин.
Коли картопля стане м’якою, прибираємо фольгу і викладаємо на неї обсмажений сирокопчений бекон.
Можна додати натертий на великій тертці сир, але необов’язково. Відправляємо до духовки на 5 хвилин.
Смачна вишукана страва готова.
Смачного!