Шаурма давно має попит у ресторанних закладах. І ціна в неї досить хороша. Раніше ми її часто купували, а тепер готую її вдома, оскільки готувати її простіше простого. Ділюсь рецептом, адже вдома завжди смачніше.
Інгредієнти:
- М’ясо – 400 г (свинина чи курка)
- Капуста пекінська – 1\2 виделка
- Огірки – 2 шт
- Помідор – 1 шт
- Болгарський перець – 1\2 шт
- зелень
- Сметана – 6 ст.л.
- Часник – 1-2 зубчики
- Сіль за смаком
- Кетчуп – 4 ст.л.
- Лаваш – 3 аркуші
Приготування:
М’ясо ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо на олії до золотої скоринки, солимо і перчимо.
Дрібно шаткуємо капусту, ріжемо огірки, помідори, болгарський перець (соломкою або півкільцями). Дрібно рубаємо зелень.
Робимо соус із сметани: для цього додаємо в сметану видавлений через прес часник, солимо перчимо і перемішуємо.
Додаємо до нарізаних інгредієнтів сметанний соус та кетчуп, добре перемішуємо.
Розгортаємо листи лаваша. Я кожен аркуш розрізала навпіл на дві частини. Кладемо на середину лаваша начинку і загортаємо. У результаті вийшло 6 штук готової шаурми.
Далі загортаємо шаурму у фольгу, викладаємо на лист, відправляємо в розігріту духовку на 5 хвилин.
Грецька шаурма готова.
Смачного!