Нове

Секрети смачної шарлотки!

Осінь – сезон яблук і самого яблучного пирога – Шарлотки. Легка, повітряна пахне корицею та яблуками. Здавалося б, рецепт шарлотки з яблуками простий – яйця, цукор і борошно. Які тут можуть бути тонкощі і складності?

Смак і зовнішній вигляд пирога залежить від сорту яблук, найкращим сортом вважається антонівка. Але якщо таких немає, підійдуть абсолютно будь-які яблука, але краще вибирати тверді, кислі або кисло-солодкі. Більш м’які яблука при випічці виділяють вологу, тому шарлотка може вийти вогкуватою.

Видаляти шкірку з яблук чи ні, залежить лише від вас. Одні господині видаляють шкірку з яблук, а інші ні, вважаючи, що в ній багато цінних вітамінів. Як різати яблука, теж справа смаку. Одні люблять великі скибочки, інші – тонкі, а треті вважають за краще кубики. Головна, умова очистити яблука від серцевини і хвостика.

Тепер перейдемо до збивання яєць. Почнемо з того, що яйця повинні бути кімнатної температури, їх необхідно заздалегідь дістати з холодильника, тому що охолоджені білки погано тримають форму. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні достатню кількість часу, то краще розділіть яйця на білки і жовтки. Спочатку збиваємо жовтки з цукром і окремо збиваємо білки з цукром, а потім обидві маси з’єднуємо. Але якщо ви готуєте пиріг на швидку руку, то досить просто змішати яйця з цукром, але при наявності вільного часу краще зробити по-іншому.

Обов’язково просівають борошно! Просіяне борошно збагачується киснем, тому випічка виходить ніжною, легкою, повітряною. Саме так готують пишну шарлотку. Секрет – не в додаванні розпушувача, а у збиванні білків і жовтків окремо, в просіювання борошна і в делікатному змішуванні продуктів. Адже важливо, щоб білки після збивання не осіли і зберегли свою повітряну текстуру.

Якщо ви уважно поставилися до цього етапу, вам не потрібна сода.

Тісто готове, яблука нарізані, залишилося розібратися, як спекти шарлотку. Одні господині додають яблучні шматочки прямо в тісто, а інші викладають їх на дно форми і потім заливають тістом. Попередньо форма змащується вершковим маслом і посипається манкою або борошном, щоб шарлотка не прилипла.

Духовку попередньо розігріваємо до 180-200 ° С і тільки потім ставимо пиріг. Не відкривайте дверцята духової шафи, щоб він не осів. Готовність шарлотки перевіряємо звичайним способом, протикаємо пиріг зубочисткою або дерев’яною паличкою, якщо вона залишиться сухою, десерт готовий. На це потрібно 30-40 хвилин, в залежності від рецепта тіста і потужності духовки.

Також читайте: ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ НА СКОВОРОДІ. ДУЖЕ НІЖНИЙ. ТОРТ БЕЗ ДУХОВКИ І МІКСЕРА

Нове

Популярне