Рецепти

Секрети приготування смачних чебуреків: що покласти у фарш для соковитості

Класичні чебуреки – це яловиче м’ясо і тонке тісто, що хрумтить. Але я трохи змінила рецепт на свій смак.

Логічно поміркувавши, я вирішила додати в начинку не тільки яловичий фарш, а й свинячий. Начинка у чебуреків має бути соковитою. Ось саме соковитість і ніжність додасть начинці свинина і … звичайно, цибуля у великій кількості. І ще один мій роздум привів мене до думки, що у фарш треба додати воду. Роблю це для того, щоб краще приготувалося м’ясо. У той час, коли ми опускаємо чебурек у киплячу олію, вода в начинці закипає, перетворюючись на насичений бульйончик. Отже, ми можемо бути впевненими, що начинка за пару хвилин кипіння точно дійде до кондиції.

Інгредієнти:

Для тіста

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Олія – ​​8 ст. ложок
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Горілка – 1 ч. ложка
  • Вода – 300 мл
  • Борошно – 600 г

Для начинки

  • Яловичий фарш – 500 г
  • Свинячий фарш – 400 г
  • Вода – 1 склянка
  • Цибуля – 4-5 шт.
  • Часник – 2-3 часточки
  • Соняшникова олія для смаження – приблизно 100-120 мл

Приготування:

Готуємо фарш. Викладаємо у ємність яловичий фарш. Додаємо до нього свинячий фарш, подрібнену цибулю, пропущений через прес часник. Додаємо сіль, зіру та мелений перець.

Додаємо у фарш воду. Все дуже ретельно перемішуємо. Фарш готовий.

Замішуємо тісто. Розмішуємо сіль, цукор, олію та яйце в однорідну масу. Додаємо воду та горілку (горілка робить чебуречне тісто хрустким). Поступово додаємо все борошно.

Тісто має бути тугим та еластичним.

Розкочуємо тісто завтовшки не більше 2 мм і за допомогою блюдця вирізаємо кружки потрібного розміру.

На одну половину викладаємо м’ясну начинку. Іншою половиною накриваємо начинку. Тут важливо міцно зліпити кінці, щоб сік-бульйон, що утворюється, не виплив у киплячу олію.

Для цього вмокаємо палець у воді і промазуємо краї. Потім спочатку притискаємо краї пальцем, а потім притискаємо вилочкою.

Розігріваємо олію і по черзі опускаємо в неї чебуреки. На середньому вогні чебуреки смажаться максимум за 3,5 хвилини.

Викладаємо їх на паперовий рушник для того, щоб стік зайвий жир.

Смачного!

Останні новини

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…

MELOVIN розповів про освідчення коханій

Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…

Смачний грушевий торт з лимонним кремом

Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…

Смачне пряне імбирне печиво

Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…

Смачний рецепт плову

Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…

Наталка Денисенко різко висловилась, щодо зрадниці Галини Безрук

Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…