Класичні чебуреки – це яловиче м’ясо і тонке тісто, що хрумтить. Але я трохи змінила рецепт на свій смак.
Логічно поміркувавши, я вирішила додати в начинку не тільки яловичий фарш, а й свинячий. Начинка у чебуреків має бути соковитою. Ось саме соковитість і ніжність додасть начинці свинина і … звичайно, цибуля у великій кількості. І ще один мій роздум привів мене до думки, що у фарш треба додати воду. Роблю це для того, щоб краще приготувалося м’ясо. У той час, коли ми опускаємо чебурек у киплячу олію, вода в начинці закипає, перетворюючись на насичений бульйончик. Отже, ми можемо бути впевненими, що начинка за пару хвилин кипіння точно дійде до кондиції.
Інгредієнти:
Для тіста
Для начинки
Приготування:
Готуємо фарш. Викладаємо у ємність яловичий фарш. Додаємо до нього свинячий фарш, подрібнену цибулю, пропущений через прес часник. Додаємо сіль, зіру та мелений перець.
Додаємо у фарш воду. Все дуже ретельно перемішуємо. Фарш готовий.
Замішуємо тісто. Розмішуємо сіль, цукор, олію та яйце в однорідну масу. Додаємо воду та горілку (горілка робить чебуречне тісто хрустким). Поступово додаємо все борошно.
Тісто має бути тугим та еластичним.
Розкочуємо тісто завтовшки не більше 2 мм і за допомогою блюдця вирізаємо кружки потрібного розміру.
На одну половину викладаємо м’ясну начинку. Іншою половиною накриваємо начинку. Тут важливо міцно зліпити кінці, щоб сік-бульйон, що утворюється, не виплив у киплячу олію.
Для цього вмокаємо палець у воді і промазуємо краї. Потім спочатку притискаємо краї пальцем, а потім притискаємо вилочкою.
Розігріваємо олію і по черзі опускаємо в неї чебуреки. На середньому вогні чебуреки смажаться максимум за 3,5 хвилини.
Викладаємо їх на паперовий рушник для того, щоб стік зайвий жир.
Смачного!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…