Якщо господиня вирішила подати смажене м’ясо, потрібно постаратися і приготувати його ідеально. Зазвичай для пом’якшення використовують маринади із вмістом кислих інгредієнтів. Це можуть бути маринади на основі свіжих помідорів, лимона чи його соку, оцту, ківі. Всі ці компоненти добре розм’якшують м’ясні волокна, роблячи страву ніжною і м’якою.
Але що робити, якщо часу на маринування немає? У цьому випадку допоможе проста хитрість, яку постійно забувають. Далі нагадаємо про неї.
Пропорції:
- М’ясо – 500 г
- Цибуля – 2 головки середнього розміру
- Сода харчова – 1/3 ч. л.
- Сіль та спеції – за смаком
- Олія соняшникова для смаження
Як посмажити ідеально м’ясо
Все, що знадобиться – це саме м’ясо, цибуля, сіль, спеції та сода. Цибулю нарізають на півкільця і відправляють на сковороду з олією. Як тільки вона трохи підсмажиться, додають харчову соду. Цибуля відразу ж почне активно розм’якшуватися, перетворюючись на соус.
Далі в цибульну масу відправляють нарізане на невеликі шматочки м’ясо, сіль та спеції. Смажать м’ясо таким чином від 20 до 40 хвилин. Вогонь можна зробити середнім або трохи вищим. Після вказаного часу воно готове до подачі. Причому виходить не тільки м’ясо, а й цибульний соус, яким можна присмачити обраний гарнір.