Нове

Салати з куркою

Салат з куркою — це блюдо, яке відрізняється особливою ніжністю і поживністю. Існує багато рецептів салатів з курячою грудкою. Ми постаралися зібрати в статті 10 найбільш смачних і різноманітних рецептів.

За матеріалами: https://smachnoho.com.ua/salaty/

Салат Цезар з куркою і сухариками — класичний рецепт

Смачний, смачний і ароматний салат Цезар з куркою і домашніми сухариками. Салат в якості закуски можна подати на святковий стіл і в будній день.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка — 200 гр.
  • Олія оливкова — 1 ч. л.
  • Спеції для курки — ¼ ч. л.
  • Куркума — 1 щіпка
  • Сіль — за смаком
  • Білий хліб — 100 гр.
  • Спеції та приправи — ½ ч. л.
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Капуста пекінська — 200 гр.
  • Помідор — 150 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) — 50 гр.

Для соусу:

  • Гірчиця — 1 ч. л.
  • Олія оливкова — 3.5 ст. л.
  • Сік лимонний — 1.5 ст. л.
  • Часник — 1 зуб.

Кроки

  1. Яйця зваріть круто в підсоленій воді. Потім очистіть їх, відокремте білок від жовтка. Білок в рецепті не буде потрібно, а жовток потрібен для соусу.
  2. Курячу грудку натріть спеціями і полийте оливковою олією. Розігрійте сковороду і обсмажте курячу грудку на помірному вогні з обох сторін. Викладіть готову курку на обробну дошку і посоліть. Коли м’ясо охолоне, наріжте його кубиками.
  3. Білий хліб наріжте кубиками, збризніть їх оливковою олією, додайте спеції і перемішайте. Потім обсмажте сухарики до рум’яного кольору на сухій сковороді.
  4. Приготуйте соус. У мисці змішайте гірчицю, оливкову олію, лимонний сік, сіль, подрібнений часник і жовток.
  5. Можна приступати до складання салату. Спочатку викладіть на блюдо листи пекінської капусти, їх порвіть великими шматками. Потім натріть сир на крупній тертці.
  6. Далі викладіть сухарики, курку і помідори. Полийте салат соусом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт салату з куркою і грибами

Круте поєднання курячого філе і грибів не могло не бути використано в приготуванні смачного салату. Це дуже ситний і поживний салат, його навіть можна подавати в якості основної страви на вечерю з часниковими грінками.

  • Час готування: 50 хв.
  • Час приготування: 30 хв.
  • Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Гриби консервовані – 400 гр.
  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – для заправки.

Процес приготування:

  1. Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і перегородок, м’якоть наріжте соломкою.
  2. Консервовані гриби наріжте часточками.
  3. Курячу грудку відваріть в підсоленій воді, остудіть її в бульйоні і наріжте кубиками.
  4. Сир натріть на крупній тертці.
  5. Змішайте всі інгредієнти в мисці, посоліть, приправте за смаком.
  6. Заправте салат сметаною, перемішайте і подавайте його на стіл.

 

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний салат з куркою і ананасами?

Швидко, красиво і вишукано. Якщо куряче м’ясо вже готове, то на приготування салату у вас піде не більше 10 хвилин. Ця страва подарує Вам неймовірне смакове враження через незвичайне поєднання курячого м’яса і ананасів.

  • Час готування: 45 хв.
  • Час приготування: 15 хв.
  • Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Ананаси консервовані – 400 гр.
  • Філе куряче – 350 гр.
  • Кукурудза консервована – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Майонез – 50-70 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  1. Куряче філе зваріть в підсоленій воді, остудіть в бульйоні і наріжте великими кубиками.
  2. З консервованих ананасів злийте сік і наріжте їх кубиками.
  3. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Сир натріть на тертці або також наріжте кубиками.
  4. Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть і дрібно наріжте.
  5. Викладіть в миску всі нарізані інгредієнти, додайте консервовану кукурудзу, заправте майонезом, посоліть і приправте за смаком.
  6. Салат перемішайте і подавайте на стіл.Приємного апетиту!

 

Салат з копченою куркою і корейською морквою

Одночасно ніжний і пікантний салат з копченою куркою і морквою по-корейськи. Це один з тих салатів, який можна приготувати на швидку руку, так як вам необхідно просто нарізати і змішати всі інгредієнти.

  • Час готування: 10 хв.
  • Час приготування: 10 хв.
  • Порцій: 3-4.

Інгредієнти:

  • Сир копчений – 100 гр.
  • Грудка куряча копчена – 1 шт.
  • Морква по-корейськи – 100 гр.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Майонез – для заправки.

Процес приготування:

  1. Копчену грудку наріжте невеликими кубиками.
  2. Сир натріть на великій тертці.
  3. Помідори помийте і наріжте кубиками.
  4. Корейську моркву при необхідності наріжте коротшою соломкою.
  5. Перекладіть інгредієнти в салатницю, заправте майонезом і посоліть за смаком.
  6. Прикрасьте салат зеленню і подавайте його на стіл.

 

Салат з куркою, яйцем, сиром і огірком

Це соковитий і ситний салат: за перше відповідають огірки, за друге – куряче м’ясо, яйця і сир. Інгредієнти можна просто перемішати в мисці або викласти їх шарами.

  • Час готування: 60 хв.
  • Час приготування: 30 хв.
  • Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Огірки – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 120 мл.

Процес приготування:

  1. Куряче філе зваріть в підсоленій воді. Яйця окремо зваріть круто.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Залийте цибулю окропом і залиште на 5 хвилин.
  3. Огірки очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
  4. Яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.
  5. М’ясо остудіть в бульйоні, потім наріжте його кубиками.
  6. Сир натріть на тертці.
  7. Візьміть плоске блюдо. Першим шаром викладіть половину курячого м’яса, на нього розкладіть цибулю. Змастіть шар майонезом.
  8. Далі викладіть яйця, цей шар також промажте невеликою кількістю майонезу.
  9. Після цього зробіть шар з огірків, покрийте його майонезом.
  10. Потім викладіть м’ясо, що залишилося і змастіть його майонезом.
  11. Завершіть салат шаром з тертого сиру. Прикрасьте салат на свій смак і подавайте на стіл.

 

Приємного апетиту!

Салат з куркою, чорносливом і волоськими горіхами

Цей салат безсумнівно гідний урочистого застілля. Він красиво виглядає, має незвичайний смак і до того ж досить ситний, щоб злегка вгамувати голод довгоочікуваних гостей, але не перебити бажання спробувати основне блюдо.

  • Час готування: 60 хв.
  • Час приготування: 30 хв.
  • Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Сир – 70 гр.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Майонез – для заправки.
  • Сіль-за смаком.

Процес приготування:

  1. Куряче філе відваріть в підсоленій воді, остудіть і наріжте невеликими кубиками.
  2. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.
  3. Волоські горіхи порубати ножем. Чорнослив промийте гарячою водою і наріжте на більш дрібні шматочки.
  4. Яблуко і сир натріть на крупній тертці.
  5. Щоб салат виглядав красиво і апетитно, використовуйте кулінарне кільце. Кільце встановіть на плоску тарілку, викладіть шари в наступному порядку: куряче філе, чорнослив, яйця, яблуко, сир і горіхи. Всі шари крім верхнього змастіть майонезом.
  6. Потім акуратно видаліть кільце і подавайте салат на стіл.

 

Салат з копченою куркою і кукурудзою на святковий стіл

Копчена курка надає салату особливий тонкий смак і аромат, підкреслити його ще сильніше допоможе подрібнений часник і мелений перець. До того ж такий варіант салату швидко готується.

  • Час готування: 20 хв.
  • Час приготування: 20 хв.
  • Порцій: 4-6.

Інгредієнти:

  • Курка копчена – 300-400 гр.
  • Кукурудза консервована – 100 гр.
  • Огірки – 2-3 шт.
  • Сир – 70-100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

  1. Огірки помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
  2. Філе копченої курки наріжте кубиками. Покладіть інгредієнти в салатник.
  3. З консервованої кукурудзи злийте сік і додайте її в миску.
  4. Сир натріть на крупній тертці.
  5. Майонез змішайте з подрібненим часником. Додайте заправку в салат, посоліть і приправте його за смаком.
  6. Салат перемішайте, додайте зелень за смаком і подавайте на стіл.

 

Швидкий салат з куркою та червоною консервованою квасолею

За цим рецептом у вас вийде здоровий і багатий білком салат з простих і доступних інгредієнтів. Він виглядає дуже яскраво і завжди привертає увагу, сподобається він як чоловікам, так і жінкам.

  • Час готування: 50 хв.
  • Час приготування: 30 хв.
  • Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Квасоля червона консервована – 0,5 банки.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Салат айсберг – 0,5 шт.
  • Дайкон – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Для заправки:

  • Олія оливкова – 3 ст. л.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Гірчиця в зернах – 1 ст. л
  • Соус чилі – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Болгарський перець і цибулю дрібно наріжте.
  2. У мисці змішайте оливкову олію, соєвий соус, лимонний сік, гірчицю та соус чилі.
  3. Змішайте ріпчасту цибулю з заправкою і залиште маринуватися.
  4. Дайкон натріть на крупній тертці.
  5. Куряче філе відваріть в підсоленій воді, потім розберіть його на волокна.
  6. Змішайте подрібнені інгредієнти в мисці.
  7. Додайте квасолю, салат і заправку, перемішайте.
  8. Зелень дрібно порубати, додайте в салат, ще раз перемішайте і подавайте на стіл.

 

Дуже смачний салат з куркою, пекінською капустою і сухариками

Соковитий, хрусткий і смачний салат у вас вийде з курячого філе, пекінської капусти і сухариків. Його можна подавати як холодну закуску або на вечерю.

  • Час готування: 50 хв.
  • Час приготування: 50 хв.
  • Порцій: 2-3.

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 100 гр.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Цибуля салатна – 30 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.

Для сухариків:

  • Батон – 50 гр.
  • Олія рослинна – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Базилік – за смаком.

Для маринаду:

  • Олія рослинна – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для сирних кульок:

  • Сир вершковий – 150 гр.
  • Кріп – 2-3 гілки.
  • Часник – 1 зуб.

Для заправки:

  • Майонез – 50 мл.
  • Соус соєвий – 0,5 ст. л.
  • Сік апельсиновий – 1-2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Приготуйте маринад: змішайте рослинну олію, соєвий соус, кунжут і мелений перець. Куряче філе наріжте кубиками і залийте його маринадом, залиште на 20 хвилин.
  2. Далі переходите до приготування сухариків. Зубчик часнику роздавите плоскою стороною ножа, покладіть його в піалу і залийте рослинною олією. Поставте олію в мікрохвильовку на 20-30 секунд.
  3. З батона зріжте шкірку, м’якоть наріжте кубиками, розкладіть їх на деко, полийте ароматною олією, посипте спеціями і перемішайте. Підсушіть сухарі в духовці при 150 градусів 20-30 хвилин.
  4. Мариноване куряче філе обсмажте на сковороді до рум’яного кольору.
  5. У миску викладіть вершковий сир, додайте подрібнений кріп і часник, посоліть за смаком, перемішайте.
  6. З сирної маси сформуйте кульки і помістіть їх в холодильник.
  7. Приготуйте заправку для салату. Змішайте майонез, апельсиновий сік і соєвий соус.
  8. Пекінську капусту, болгарський перець і салатну цибулю наріжте соломкою. Перемішайте ці інгредієнти з курячим м’ясом.
  9. Основу салату викладіть на блюдо, полийте заправкою і розсипте зверху сухарики. Поверх салату розкладіть сирні кульки і подавайте його на стіл.

 

Приємного апетиту!

Салат з куркою, помідором, сиром і сухариками

Присутність в салаті свіжих овочів робить блюдо більш соковитим і свіжим. Салат з куркою, помідорами, сиром і сухариками є відмінною закускою і добре втамовує легкий голод.

  • Час готування: 40 хв.
  • Час приготування: 40 хв.
  • Порцій: 2-3.

Інгредієнти:

  • Курка копчена – 300 гр.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Хліб білий – 100 гр.
  • Майонез – для заправки.
  • Зерна маку – для посипання.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  1. Для салату можна використовувати відварне або копчене куряче філе. М’ясо наріжте брусками викладіть на блюдо, полийте майонезом, трохи посоліть і приправте.
  2. Помідори промийте, наріжте кубиками, викладіть їх наступним шаром, зверху зробіть майонезну сітку.
  3. Далі натріть сир на великій тертці, сирний шар також покрийте майонезом.
  4. Хліб наріжте кубиками, обсмажте його на сухій сковороді.
  5. Остудіть сухарики і посипте ними салат, зверху зробіть майонезну сітку і посипте маком.

 

Салат можна відразу подавати на стіл, щоб сухарики не встигли розмокнути.

Нове

Популярне