Салат з куркою — це блюдо, яке відрізняється особливою ніжністю і поживністю. Існує багато рецептів салатів з курячою грудкою. Ми постаралися зібрати в статті 10 найбільш смачних і різноманітних рецептів.
За матеріалами: https://smachnoho.com.ua/salaty/
Салат Цезар з куркою і сухариками — класичний рецепт
Смачний, смачний і ароматний салат Цезар з куркою і домашніми сухариками. Салат в якості закуски можна подати на святковий стіл і в будній день.
Інгредієнти:
- Куряча грудка — 200 гр.
- Олія оливкова — 1 ч. л.
- Спеції для курки — ¼ ч. л.
- Куркума — 1 щіпка
- Сіль — за смаком
- Білий хліб — 100 гр.
- Спеції та приправи — ½ ч. л.
- Яйце куряче — 1 шт.
- Капуста пекінська — 200 гр.
- Помідор — 150 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) — 50 гр.
Для соусу:
- Гірчиця — 1 ч. л.
- Олія оливкова — 3.5 ст. л.
- Сік лимонний — 1.5 ст. л.
- Часник — 1 зуб.
Кроки
- Яйця зваріть круто в підсоленій воді. Потім очистіть їх, відокремте білок від жовтка. Білок в рецепті не буде потрібно, а жовток потрібен для соусу.
- Курячу грудку натріть спеціями і полийте оливковою олією. Розігрійте сковороду і обсмажте курячу грудку на помірному вогні з обох сторін. Викладіть готову курку на обробну дошку і посоліть. Коли м’ясо охолоне, наріжте його кубиками.
- Білий хліб наріжте кубиками, збризніть їх оливковою олією, додайте спеції і перемішайте. Потім обсмажте сухарики до рум’яного кольору на сухій сковороді.
- Приготуйте соус. У мисці змішайте гірчицю, оливкову олію, лимонний сік, сіль, подрібнений часник і жовток.
- Можна приступати до складання салату. Спочатку викладіть на блюдо листи пекінської капусти, їх порвіть великими шматками. Потім натріть сир на крупній тертці.
- Далі викладіть сухарики, курку і помідори. Полийте салат соусом і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт салату з куркою і грибами
Круте поєднання курячого філе і грибів не могло не бути використано в приготуванні смачного салату. Це дуже ситний і поживний салат, його навіть можна подавати в якості основної страви на вечерю з часниковими грінками.
- Час готування: 50 хв.
- Час приготування: 30 хв.
- Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Гриби консервовані – 400 гр.
- Грудка куряча – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана – для заправки.
Процес приготування:
- Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і перегородок, м’якоть наріжте соломкою.
- Консервовані гриби наріжте часточками.
- Курячу грудку відваріть в підсоленій воді, остудіть її в бульйоні і наріжте кубиками.
- Сир натріть на крупній тертці.
- Змішайте всі інгредієнти в мисці, посоліть, приправте за смаком.
- Заправте салат сметаною, перемішайте і подавайте його на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний салат з куркою і ананасами?
Швидко, красиво і вишукано. Якщо куряче м’ясо вже готове, то на приготування салату у вас піде не більше 10 хвилин. Ця страва подарує Вам неймовірне смакове враження через незвичайне поєднання курячого м’яса і ананасів.
- Час готування: 45 хв.
- Час приготування: 15 хв.
- Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Ананаси консервовані – 400 гр.
- Філе куряче – 350 гр.
- Кукурудза консервована – 250 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Майонез – 50-70 мл.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Куряче філе зваріть в підсоленій воді, остудіть в бульйоні і наріжте великими кубиками.
- З консервованих ананасів злийте сік і наріжте їх кубиками.
- Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Сир натріть на тертці або також наріжте кубиками.
- Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть і дрібно наріжте.
- Викладіть в миску всі нарізані інгредієнти, додайте консервовану кукурудзу, заправте майонезом, посоліть і приправте за смаком.
- Салат перемішайте і подавайте на стіл.Приємного апетиту!
Салат з копченою куркою і корейською морквою
Одночасно ніжний і пікантний салат з копченою куркою і морквою по-корейськи. Це один з тих салатів, який можна приготувати на швидку руку, так як вам необхідно просто нарізати і змішати всі інгредієнти.
- Час готування: 10 хв.
- Час приготування: 10 хв.
- Порцій: 3-4.
Інгредієнти:
- Сир копчений – 100 гр.
- Грудка куряча копчена – 1 шт.
- Морква по-корейськи – 100 гр.
- Помідори черрі – 10 шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Майонез – для заправки.
Процес приготування:
- Копчену грудку наріжте невеликими кубиками.
- Сир натріть на великій тертці.
- Помідори помийте і наріжте кубиками.
- Корейську моркву при необхідності наріжте коротшою соломкою.
- Перекладіть інгредієнти в салатницю, заправте майонезом і посоліть за смаком.
- Прикрасьте салат зеленню і подавайте його на стіл.
Салат з куркою, яйцем, сиром і огірком
Це соковитий і ситний салат: за перше відповідають огірки, за друге – куряче м’ясо, яйця і сир. Інгредієнти можна просто перемішати в мисці або викласти їх шарами.
- Час готування: 60 хв.
- Час приготування: 30 хв.
- Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 300 гр.
- Огірки – 200 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – 120 мл.
Процес приготування:
- Куряче філе зваріть в підсоленій воді. Яйця окремо зваріть круто.
- Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Залийте цибулю окропом і залиште на 5 хвилин.
- Огірки очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
- Яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.
- М’ясо остудіть в бульйоні, потім наріжте його кубиками.
- Сир натріть на тертці.
- Візьміть плоске блюдо. Першим шаром викладіть половину курячого м’яса, на нього розкладіть цибулю. Змастіть шар майонезом.
- Далі викладіть яйця, цей шар також промажте невеликою кількістю майонезу.
- Після цього зробіть шар з огірків, покрийте його майонезом.
- Потім викладіть м’ясо, що залишилося і змастіть його майонезом.
- Завершіть салат шаром з тертого сиру. Прикрасьте салат на свій смак і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, чорносливом і волоськими горіхами
Цей салат безсумнівно гідний урочистого застілля. Він красиво виглядає, має незвичайний смак і до того ж досить ситний, щоб злегка вгамувати голод довгоочікуваних гостей, але не перебити бажання спробувати основне блюдо.
- Час готування: 60 хв.
- Час приготування: 30 хв.
- Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 250 гр.
- Чорнослив – 150 гр.
- Сир – 70 гр.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Майонез – для заправки.
- Сіль-за смаком.
Процес приготування:
- Куряче філе відваріть в підсоленій воді, остудіть і наріжте невеликими кубиками.
- Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.
- Волоські горіхи порубати ножем. Чорнослив промийте гарячою водою і наріжте на більш дрібні шматочки.
- Яблуко і сир натріть на крупній тертці.
- Щоб салат виглядав красиво і апетитно, використовуйте кулінарне кільце. Кільце встановіть на плоску тарілку, викладіть шари в наступному порядку: куряче філе, чорнослив, яйця, яблуко, сир і горіхи. Всі шари крім верхнього змастіть майонезом.
- Потім акуратно видаліть кільце і подавайте салат на стіл.
Салат з копченою куркою і кукурудзою на святковий стіл
Копчена курка надає салату особливий тонкий смак і аромат, підкреслити його ще сильніше допоможе подрібнений часник і мелений перець. До того ж такий варіант салату швидко готується.
- Час готування: 20 хв.
- Час приготування: 20 хв.
- Порцій: 4-6.
Інгредієнти:
- Курка копчена – 300-400 гр.
- Кукурудза консервована – 100 гр.
- Огірки – 2-3 шт.
- Сир – 70-100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 1 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
- Огірки помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
- Філе копченої курки наріжте кубиками. Покладіть інгредієнти в салатник.
- З консервованої кукурудзи злийте сік і додайте її в миску.
- Сир натріть на крупній тертці.
- Майонез змішайте з подрібненим часником. Додайте заправку в салат, посоліть і приправте його за смаком.
- Салат перемішайте, додайте зелень за смаком і подавайте на стіл.
Швидкий салат з куркою та червоною консервованою квасолею
За цим рецептом у вас вийде здоровий і багатий білком салат з простих і доступних інгредієнтів. Він виглядає дуже яскраво і завжди привертає увагу, сподобається він як чоловікам, так і жінкам.
- Час готування: 50 хв.
- Час приготування: 30 хв.
- Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Квасоля червона консервована – 0,5 банки.
- Філе куряче – 1 шт.
- Цибуля – 0,5 шт.
- Салат айсберг – 0,5 шт.
- Дайкон – 0,5 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Для заправки:
- Олія оливкова – 3 ст. л.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Гірчиця в зернах – 1 ст. л
- Соус чилі – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
- Болгарський перець і цибулю дрібно наріжте.
- У мисці змішайте оливкову олію, соєвий соус, лимонний сік, гірчицю та соус чилі.
- Змішайте ріпчасту цибулю з заправкою і залиште маринуватися.
- Дайкон натріть на крупній тертці.
- Куряче філе відваріть в підсоленій воді, потім розберіть його на волокна.
- Змішайте подрібнені інгредієнти в мисці.
- Додайте квасолю, салат і заправку, перемішайте.
- Зелень дрібно порубати, додайте в салат, ще раз перемішайте і подавайте на стіл.
Дуже смачний салат з куркою, пекінською капустою і сухариками
Соковитий, хрусткий і смачний салат у вас вийде з курячого філе, пекінської капусти і сухариків. Його можна подавати як холодну закуску або на вечерю.
- Час готування: 50 хв.
- Час приготування: 50 хв.
- Порцій: 2-3.
Інгредієнти:
- Капуста пекінська – 100 гр.
- Перець болгарський – 150 гр.
- Цибуля салатна – 30 гр.
- Філе куряче – 200 гр.
Для сухариків:
- Батон – 50 гр.
- Олія рослинна – 1 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Базилік – за смаком.
Для маринаду:
- Олія рослинна – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Кунжут – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для сирних кульок:
- Сир вершковий – 150 гр.
- Кріп – 2-3 гілки.
- Часник – 1 зуб.
Для заправки:
- Майонез – 50 мл.
- Соус соєвий – 0,5 ст. л.
- Сік апельсиновий – 1-2 ст. л.
Процес приготування:
- Приготуйте маринад: змішайте рослинну олію, соєвий соус, кунжут і мелений перець. Куряче філе наріжте кубиками і залийте його маринадом, залиште на 20 хвилин.
- Далі переходите до приготування сухариків. Зубчик часнику роздавите плоскою стороною ножа, покладіть його в піалу і залийте рослинною олією. Поставте олію в мікрохвильовку на 20-30 секунд.
- З батона зріжте шкірку, м’якоть наріжте кубиками, розкладіть їх на деко, полийте ароматною олією, посипте спеціями і перемішайте. Підсушіть сухарі в духовці при 150 градусів 20-30 хвилин.
- Мариноване куряче філе обсмажте на сковороді до рум’яного кольору.
- У миску викладіть вершковий сир, додайте подрібнений кріп і часник, посоліть за смаком, перемішайте.
- З сирної маси сформуйте кульки і помістіть їх в холодильник.
- Приготуйте заправку для салату. Змішайте майонез, апельсиновий сік і соєвий соус.
- Пекінську капусту, болгарський перець і салатну цибулю наріжте соломкою. Перемішайте ці інгредієнти з курячим м’ясом.
- Основу салату викладіть на блюдо, полийте заправкою і розсипте зверху сухарики. Поверх салату розкладіть сирні кульки і подавайте його на стіл.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, помідором, сиром і сухариками
Присутність в салаті свіжих овочів робить блюдо більш соковитим і свіжим. Салат з куркою, помідорами, сиром і сухариками є відмінною закускою і добре втамовує легкий голод.
- Час готування: 40 хв.
- Час приготування: 40 хв.
- Порцій: 2-3.
Інгредієнти:
- Курка копчена – 300 гр.
- Помідори – 3 шт.
- Сир – 100 гр.
- Хліб білий – 100 гр.
- Майонез – для заправки.
- Зерна маку – для посипання.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Для салату можна використовувати відварне або копчене куряче філе. М’ясо наріжте брусками викладіть на блюдо, полийте майонезом, трохи посоліть і приправте.
- Помідори промийте, наріжте кубиками, викладіть їх наступним шаром, зверху зробіть майонезну сітку.
- Далі натріть сир на великій тертці, сирний шар також покрийте майонезом.
- Хліб наріжте кубиками, обсмажте його на сухій сковороді.
- Остудіть сухарики і посипте ними салат, зверху зробіть майонезну сітку і посипте маком.
Салат можна відразу подавати на стіл, щоб сухарики не встигли розмокнути.