Незрівнянний, фантастичний, красивий, неймовірно смачний і, до того ж дуже швидко і дуже просто робиться — в сезон баклажанів цей салат мій фаворит. Я його роблю дуже часто: і на святковий стіл, і на кожен день. І ви знаєте, не набридає! Тут дивовижно поєднуються смаки баклажанів, болгарського перцю, зелені та цікавої заливки, яку я роблю для цього салату.
Інгредієнти:
- Баклажани – 3 шт.;
- Болгарський перець – 5 шт.;
- Рослинна олія – 2 ст. ложки;
- Зелень (кінза, кріп, петрушка) – 1 пучок;
- Часник – 3 зубчики;
- Гіркий перець – 0,5 стручка;
Заправка для салату:
- Соєвий соус – 3 ст. ложки;
- Рослинна олія – 2 ст. ложки;
- Мед – 1 ч. ложка;
- Сік лимона – 1 ч. ложка;
- Гірчиця в зернах – 2 ч. ложки.
Приготування:
- Болгарський перець ріжемо великою соломкою. Щоб салат вийшов гарний, краще використовувати болгарський перець різних кольорів.
- Баклажани ріжемо на пластинки довжиною близько 6-7 см, а завтовшки пів сантиметра.
Викладаємо в чашу перець і баклажани, наливаємо трохи рослинної олії, перемішуємо і даємо постояти хвилин 10-15, щоб баклажани ввібрали в себе рослинну олію. На цьому етапі ні в якому разі не солити! - Тепер беремо деко, застилаємо його пергаментним папером і тонким шаром викладаємо овочі. Якщо болгарський перець або баклажани ляжуть трохи навхрест — не страшно.
- Ставимо деко в духовку, розігріту до 200 градусів на верхній рівень. Я включаю обидва тена. У мене овочі запікалися близько 20 хвилин. Дамо їм повністю охолонути.
- Кінзу, кріп, петрушку дрібно ріжемо. На мій погляд, в цьому салаті дуже смачно буде “виглядати” кінза. Для гостроти я додаю трохи гіркого стручкового перцю.
- У чаші змішуємо соєвий соус, сік лимона, мед, додаємо гірчицю в зернах, вона дуже прикрасить смак нашого салату. Часник потремо на дрібній тертці. Додаємо ще зовсім трохи рослинної олії та перемішуємо.
- Виливаємо в чашу з овочами та зеленню заливку, акуратно перемішуємо, (я це роблю допомогою двох вилок) і наш салат готовий!
Також читайте: ЛЕГКИЙ ВЕЧІРНІЙ САЛАТ ДЛЯ СХУДНЕННЯ: МІНУС 3 КГ ЗА ТИЖДЕНЬ