Рецепти

Салат зі смажених баклажанів і кабачків

Дуже ситний овочевий салат, який відмінно підійде до шашлику або іншої м’ясної страви, а також до будь-якого гарніру. Помідори додаються в салат в початковому вигляді, а кабачки і баклажани смажаться в олії до готовності. Овочі краще смажити окремо, так вони збережуть свою цілісність, придбають потрібну текстуру. Пікантності салату додає маринована цибуля, її кислинка відмінно доповнює всі овочі. Цей салат можна заправляти, як олією, так і майонезом, за бажанням. Він смачний, як в теплому, так і холодному вигляді.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Оцет – 1 ст.л.
  • Вода – 3 ст.л.
  • Цукор – щіпка
  • Петрушка – 20 г
  • Рослинна олія – ​​50-60 мл.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Перед приготуванням салату ретельно вимийте всі овочі і зелень. В першу чергу приготуйте цибулю. Головку наріжте четвертинками, помістіть в ємність, влийте оцет і воду, всипте дрібку цукру і солі, перемішайте, маринують 10 хвилин.

Баклажани і кабачки наріжте пластинками у формі півкола. Шкірку з овочів зчищати не потрібно, так вони краще зберігають цілісність після смаження.

Баклажани і кабачки смажте на окремих сковородах, оскільки вони мають різний час приготування, а також баклажани вбирають більше олії, при цьому майже не виділяють сік, на відміну від кабачків. Баклажани закиньте на розігріту сковороду, попередньо вливши кілька ложок олії. Овоч посоліть, смажте на середньому вогні близько 10 хвилин до готовності. При необхідності додайте олію.

Окремо обсмажте нарізку кабачків. Смажте кабачки 5-7 хвилин на середньому вогні. Солити кабачки краще в кінці, так вони виділять менше соку, зберігаючи його всередині. Кабачки не потрібно довго смажити, виходить смачніше, якщо вони залишаються щільними.

Помідори наріжте великими часточками однакового розміру.

Смажені овочі перекладіть в глибоку ємність, додайте помідори і цибулю, попередньо віджавши її від маринаду.

Додайте подрібнену петрушку.

Суміш приправте меленим перцем і сіллю за смаком. При необхідності влийте рослинну олію, хоча овочі і так досить маслянисті. Салат перемішайте, подайте на стіл.

Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…