Нове

Салат-закуска з червоною рибою

У такий спосіб можна подавати будь-який салат, який готується у змішаному вигляді (не шарами) та у його складі є курячі яйця. Цю страву можна назвати і салатом, і закускою. Виходить салат у порційних трубочках (рулетиках). Сьогодні його готую з червоною рибою, свіжими огірками та рисом. Салат соковитий, смачний та дуже гарний. Всі продукти чудово поєднуються між собою.

Інгредієнти:

  • 4 шт. курячі яйця (великі)
  • 200 г сьомга (слабосолена)
  • 120 г огірок (свіжий)
  • 100 г рис
  • 1 шт. цибуля (середня)
  • 3 ст.л. з гіркою майонез
  • за смаком зелень
  • за смаком сіль

Приготування:

Яйця по одному розбиваємо в глибоку миску, трохи солимо і перемішуємо вилкою. Виливаємо на гарячу сковороду (діаметр 26 см) та готуємо на середньому вогні з 2 сторін до світло-коричневого кольору. Складаємо млинці (4 шт) один на одного і остуджуємо.

Цибулю нарізаємо дрібно, викладаємо в миску і заливаємо окропом. Залишаємо на 10 хвилин, потім промиваємо холодною водою. Так у цибулі піде різкий смак.

Рис відварюємо у великій кількості води до повної готовності, промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. Даємо постояти 10-15 хвилин і відправляємо у миску.

Огірок нарізаємо на невеликі кубики, червону рибу на кубики більшого розміру і викладаємо все в миску.

Цибулю віджимаємо і додаємо в миску. Доповнюємо все дрібно нарізаним кропом (3-4 гілочки) та майонезом.

Салат з червоною рибою перемішуємо та пробуємо на сіль. Ділимо його на 4 частини.

На підготовлені млинці викладаємо салат (по ¼ частини).

Згортаємо у щільні рулети. Край млинця, який утворюватиме зовнішній шов, змащуємо майонезом. Начинка з боків може виходити назовні, нічого страшного, заправляємо її назад.

Справа і зліва у рулетів відрізаємо невеликі частини, щоб зробити краї рівними. Розрізаємо кожен рулет на 3 частини та ставимо розрізаною стороною вгору. Для зручності використовуємо кільце. Потім невеликі рулетики стискаємо кільцем, щоб їх щільно зафіксувати, і відправляємо в холодильник мінімум на 1 годину.

Через 1 годину кільце прибираємо, прикрашаємо зеленню та салат-закуска з червоною рибою готовий. Страва незвичайна, красива і яскрава. Сам салат виходить соковитий, ароматний та дуже смачний. Один рулетик – це одна порція.

Смачного!!!

Нове

Популярне