Готуємо легкий салат-закуску з овочів. Компоненти викладаються шарами на плоскій тарілці, просочуються часниковим соусом на майонезній основі. В результаті виходить овочевий торт, який апетитно і оригінально виглядає на столі. У сезон овочів салат стане незамінним корисним доповненням до гарнірів і м’ясних страв. Незважаючи на овочевий склад, салат виходить досить ситним.
Інгредієнти:
Приготування:
Баклажани наріжте тонкими кружечками шириною не більше 5 мм, обсмажте їх в олії з двох сторін до готовності.
Цибулю і моркву очистіть, цибулю наріжте тонкими четвертинками, моркву натріть на великій тертці. Спочатку в олії обсмажте цибулю до напівпрозорості, після додайте в сковороду моркву. Овочі пасеруйте в олії до м’якості 5 хвилин, періодично перемішуючи, приправте сіллю і перцем.
Смажені баклажани, промокніть серветками, позбавляючи їх від олії. Після перекладіть на плоске блюдо в кілька рядів, посоліть. У майонез додати подрібнений часник, перемішайте. Отриманий соус помістіть в кондитерський мішок. На баклажанах зробіть густу сітку з соусу.
Зверху рівним шаром викладіть морквяно-цибульну суміш, також змастіть майонезним соусом.
Помідори наріжте тонкими кружечками, укладіть наступним шаром, покрийте майонезом.
Петрушку промийте, висушіть, наріжте ножем, присипте нею помідори.
Салат готовий до подачі на стіл.
Смачного!
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…