Рецепт швидкого салату з чотирьох основних інгредієнтів. Цей салат підкорить вас своїм смаком і швидкістю в приготуванні, що важливо для зайнятих господинь. Всі компоненти підібрані бездоганно, доповнюючи один одного своїм особливим смаком. Для цього салату окремо маринуються свіжі гриби, але при бажанні можна використовувати вже готовий маринований продукт. Таке блюдо підійде, як для святкового, так і повсякденного столу.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 500 г
- Мариновані печериці – 500 г
- Солоні огірки – 4 шт.
- Зелена цибуля – 30 г
- Майонез – 3 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л. (Для грибів)
- Оцет – 2 ст.л. (Для грибів)
- Перець мелений, сіль – за смаком
Приготування:
- Свіжі гриби розріжте на дві частини, і потім наріжте великими слайсами. Маленькі шампіньйони можна просто розрізати навпіл. Відправте гриби в каструлю з киплячою водою, всипте 1 ч.л. солі. Після кипіння додайте 2 ст.л. оцту, варіть 10 хвилин. Готові гриби відкиньте в друшляк, щоб стекла вся рідина, повністю їх остудіть.
- Куряче філе промийте, помістіть в каструлю з окропом. Після кипіння вогонь зменшите, бульйон посоліть, варіть м’ясо 20 хвилин до повної готовності. Довше варити філе не потрібно, інакше воно стане жорстким. Остудіть м’ясо, не дістаючи з бульйону, це зробить його м’яким і соковитим. Наріжте курку кубиками середнього розміру, закиньте в глибоку ємність.
- Солоні огірки наріжте середніми кубиками. Сік, який виділиться при нарізці, злийте. Огірки додайте до курки.
- Потім в основний склад додайте остиглі гриби.
- Стріли зеленої цибулі обполосніть, висушіть на рушнику, наріжте кільцями, закиньте в салат.
- Суміш заправте майонезом, присипте сіллю, меленим перцем.
- Салат ретельно перемішайте, поєднуючи всі компоненти між собою.
- Перекладіть салат в тарілку, присипте зеленою цибулею, подайте на стіл.
Смачного!