Від цього салату усі чоловіки у захваті. Напевно, тому що він з м’ясом, з червоною цибулькою, ситний і смачний.
Інгредієнти:
- м’ясо яловичина або язик – 250 г
- картопля відварена – 1-2 шт
- цибуля червона – 1/2 або трохи менше
- яйця варені – 2 шт
- сухарики – 50 г (якщо робите самі, то 3 скибочки хліба)
- сіль за смаком
- майонез
- можна додати маринований огірок – 1 шт
Приготування:
Головний інгредієнт салату – м’ясо. Сюди ідеально підходить яловичина, її потрібно попередньо зварити у підсоленій воді.
Замість яловичини можна взяти язик – теж дуже смачно! Ну і звичайно цей салат можна приготувати з куркою: відварити грудку або купити копчену курочку.
Ну а якщо зовсім ліньки морочитися з м’ясом, можна взяти копчену ковбасу. Загалом, беріть, що хочете. Але з м’ясом смачніше, звичайно.
М’ясо нарізаємо соломкою або якось по-іншому, додаємо варену картоплю, нарізану кубиками.
Потім додаємо червону цибулю, нарізану тонкими півкільцями. Можна, звичайно, взяти і звичайну цибулю, але тоді попередньо ошпарте її окропом, щоб не гірчила і смак був м’якшим.
Далі кладемо варені яйця, нарізані кубиком, солимо до смаку, можна трохи поперчити.
Наприкінці перед подачею на стіл додаємо сухарики, заправляємо майонезом і перемішуємо.
Сухарики краще в цей салат додавати з житнього хліба або бородинського – ідеально поєднуються з яловичиною та червоною цибулею. Я їх готую сама – нарізаю кубиками хліб та підсушую на сухій сковороді.
До речі, моя подруга теж готує такий салат, і вона додає туди ще маринований огірочок. Так що, якщо хочете, можете додати теж.
Смачного!