Пропонуємо рецепт простого, але дуже смачного салату. Головним компонентом є консервований лосось, саме він задає основний смак салату. Крім консервів, використовується невелика кількість продуктів, що дозволяє не затьмарити смак консервованого лосося. Для пікантності і гостроти в смаку цибуля маринується в оцті, він надає салату легку кислинку. Продукти викладаються шарами, для цього краще використовувати формувальне кільце. При розкладці інгредієнти не приживаються, тому салат виглядає повітряним і апетитним. Вийде легкий, і водночас ситний салат.
Інгредієнти:
- Лосось консервований – 1 банка
- Сир твердий – 100 г.
- Яйце – 2 шт.
- Майонез – за смаком
- Цибуля – 0,5-1шт.
- Вода – 100 мл.
- Оцет – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Приготуйте всі необхідні продукти за списком.
- В першу чергу замаринуйте цибулю. Наріжте дрібними кубиками, помістіть в глибоку ємність, залийте оцтом, додайте сіль, трохи води. Цибулю маринують 10-15 хвилин, в цей час приготуйте інші компоненти для салату.
- Консервований лосось повністю відокремити від олії, в якій знаходилися консерви. Трохи роздавите їх виделкою.
- Яйця заздалегідь відваріть “круто”, очистіть і натріть на великій тертці.
- На плоску тарілку встановіть невелике формувальне кільце. Нижнім шаром викладіть консервований лосось, злегка притискаючи його ложкою.
- Мариновану цибулю відкиньте на сито, щоб стекла вся рідина, після пересипте її до консерви.
- Далі викладіть терті яйця, змастіть їх майонезом, злегка присипте сіллю.
- Твердий сир натріть на великій тертці, покладіть наступним шаром.
- Зверху зробіть смужки з майонезу. Зелену цибулю промийте, наріжте навскоси невеликими кільцями. Цибулею посипте верхівку салату.
- Салат готовий до подачі на стіл.
Смачного!