Салат з баклажанів дуже смачний та незвичайний. Баклажани тут замінюють гриби, ніхто з гостей навіть не здогадається про таку заміну. Отже, у вас є можливість приємно всіх здивувати.
Інгредієнти:
- баклажани – 2-3 шт
- яйця варені – 4-5 шт
- цибуля ріпчаста – 2 шт
- сіль, спеції – за смаком
- майонез для заправки – на свій смак
- олія рослинна для смаження (покрити дно сковороди)
- цукор та сіль для маринаду – 0,5 ч. л.
- оцет яблучний – 2-3 ст. л.
- окріп – 100 мл
Приготування:
Нарізати баклажани соломкою, посолити і залишити на 20-30 хвилин, щоб позбавитися гіркоти, після чого злити рідину, яка з них виділиться.
Поки чекаємо на баклажани – можна не марнувати час і замаринувати цибулю. Нарізати на четвертинки, перекласти в мисочку, посолити, додати цукор і залити окропом. Залишити на 15-20 хвилин.
Дно сковорідки покрити олією, і коли вона розігріється, обсмажити баклажани хвилин 7 до готовності, перемішуючи час від часу. Смажені баклажани викласти на тарілку, щоб вони швидше остигли.
Варені яйця нарізати соломкою та викласти у глибоку миску. Туди ж перекласти охолоджені баклажани. Злити воду з цибулі, додати мариновану цибульку до яєць і баклажанів. Посолити, поперчити, заправити майонезом та перемішати.
Якщо вам здається, що чогось не вистачає – можете видавити зубчик часнику або всипати половину чайної ложки сухого часнику. Також у цей салат чудово підійдуть мариновані огірочки (1-2 невеликих, нарізаних соломкою).