Даний салат яскравий приклад того, як з невеликої кількості продуктів можна приготувати смачне і ситне блюдо, при цьому досить швидко. Баклажани в салатах гармонійно поєднуються з вареними яйцями, консервованим горошком і зеленою цибулею. Заправляється салат майонезом або сметаною на вибір, також можна з’єднати ці два соуси. Для пікантності використовується трохи часнику.
Інгредієнти:
- Баклажан-1-2 шт.
- Рослинна олія – 20 мл.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Консервований зелений горошок – 100 г
- Цибуля зелена – 20 г
- Майонез – 2 ст.л.
- Сметана – 1 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Баклажани очистіть від шкірки, промийте, м’якоть наріжте кубиками середнього розміру. Сковороду розігрійте, влийте олію.
Баклажани посоліть, смажте на середньому вогні 5-7 хвилин до готовності. Після смаження овоч остудіть.
Яйця відварити “круто”, очистіть, наріжте великими кубиками, з’єднайте з баклажанами в глибокій ємності.
Консервований зелений горошок з банки перекиньте в сито, щоб стік маринад, після горошок додайте до баклажанів і яєць.
Пір’я зеленої цибулі наріжте кільцями, закиньте в основний склад.
Салат заправте майонезом, присипте меленим перцем і сіллю, додайте подрібнений часник. При бажанні майонез можна перемішати зі сметаною.
Суміш ретельно перемішайте, щоб соус огорнув кожен елемент.
Перекладіть салат в тарілку для подачі.
Смачного!