Сьогодні хочу запропонувати вашій увазі найпростіший салат, але він настільки смачний, що роблю його відразу багато, до речі, для святкового застілля саме те, і ситно, і смачно.
Інгредієнти:
Для салату:
- Куряча грудка – 300 г
- Яйця – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Консервована кукурудза – 3 ст.л.
Для заправки:
- Сметана (можна йогурт без добавок) – 3 ст.л.
- Майонез – 1 ст.л.
- Гострий кетчуп – 1 ч.л. (але можна і більше)
Приготування:
Як завжди почну з підготовки продуктів.
Моркву мию, чищу та натираю її на великій тертці, перекладаю в салатник.
Курячі грудки відварюю з додаванням спецій, беріть які любите, якщо не хочеться чекати, поки вона звариться, то наріжте її тонкою соломкою і обсмажте.
Відварену курячу грудку нарізаю невеликими кубиками і відправляю до моркви.
Яйця нарізаю також невеликими кубиками.
Перекладаю їх у салатник, додаю сюди консервовану кукурудзу, все добре перемішую.
У салат також можна додати будь-який твердий сир, але це за бажанням, салат і без нього вийшов дуже смачним та ситним.
Як заправку я використовую сметану, майонез і гострий кетчуп, змішую все і заправляю салат.
Викладаю салат на тарілку за допомогою порційного кільця (не обов’язково, можна і в салатнику подати), зверху салат посипаю натертим волоським горіхом, за бажанням. Все можна подавати до столу.
Ось такий салат вийшов завдяки тому, що там сира морква, салат вийшов соковитим і дуже ніжним, а головне корисним. Спробуйте приготувати вам обов’язково сподобається.