Якщо вам подобається азіатська кухня, спробуйте цей салат. Свіжі овочі містять багато вітамінів і їх можна замінювати на інші (залежно від наявності або до смаку), щоб салат заграв новими смаками. А завдяки незвичайній заправці прості продукти перетворюються на справжній фонтан смаків! Думаю, такого Ви ще не пробували.
Інгредієнти:
- пекінська капуста – ½ шт
- крабові палички – 200 г
- консервована кукурудза – 1 банка (маленька)
- огірок свіжий довгий – 2 шт
- зелень – пучок
- маринований імбир – 100 г
- часник – 2 зубчики
- маринад від імбиру – 2-3 ст.л.
- олія – 2-3 ст.л.
- сік лимона – 1 ст.л.
- сіль, перець, спеції для салату – за смаком
Приготування:
Уздовж розрізаємо пекінську капусту. Будемо використовувати одну половину, яку шаткуємо соломкою. Візьміть більшу миску, щоб було зручно перемішувати.
До капусти додаємо нарізані тонкою соломкою крабові палички. Якщо у вас палички волокнисті, як у мене, їх досить просто розділити на волокна (порвати руками).
Далі додаємо огірки, нарізані соломкою, та консервовану кукурудзу, а також дрібно нарубану зелень (у мене кріп та петрушка).
Наступний нестандартний продукт – маринований імбир. Маринад від цього не виливайте, оскільки на його основі готуватимемо заправку. А самі шматочки імбиру нарізаємо соломкою, як і інші продукти раніше.
Заправка:
У маринад від імбиру пропускаємо через прес пару зубчиків часнику. Витискаємо сік лимона приблизно 1 ст.л. Додаємо спеції для салату (можна використовувати будь-які за Вашим смаком) та олію. Добре перемішуємо. Салат трохи солимо і виливаємо в нього заправку, перемішуємо.
Ось такий яскравий, легкий, соковитий салат у нас вийшов.
Смачного!