За способом приготування схожий з класичним салатом оселедець під шубою, але за смаком виходить зовсім іншим за рахунок зміни деяких шарів. Салат стає більш ніжним і ароматним. Смак дуже приємний і цікавий.
Інгредієнти:
- 3 шт. картопля
- 3 шт. курячі яйця
- 2 шт. буряк
- 1 шт. морква
- 1 шт. ріпчаста цибуля
- 250 г консерви (горбуша)
- 2 ст.л. рослинна олія
- за смаком майонез
- за смаком сіль
Приготування:
- Овочі (крім цибулі) і яйця відварюємо до готовності і охолоджуємо. Поки готуються овочі, цибулю обсмажуємо в олії до м’якості і охолоджуємо.
- Очищену картоплю нарізаємо на невеликі кубики, викладаємо на дно салату, трохи солимо, поливаємо майонезом і рівномірно розподіляємо.
- Для приготування такого салату чудово підходять консерви у власному соку (у мене горбуша). Рибу з банки виймаємо, видаляємо центральну кістку, ділимо на середні шматочки і додаємо на картоплю.
- Підготовлену цибулю розподіляємо на рибі. Додаємо трохи майонезу.
- Яйця подрібнюємо на невеликі кубики, викладаємо, солимо і знову майонез.
- Моркву подрібнюємо на великій тертці, розподіляємо поверх яєць, трохи утрамбовуємо і змащуємо майонезом.
- Останній шар, як і в класичному варіанті, натертий буряк.
- Змащуємо останній шар майонезом, відправляємо салат під шубою мінімум на 30 хвилин в холодильник. Потім прикрашаємо і подаємо на стіл. За рахунок консервів і обсмаженої цибулі салат виходить ніжнішим і дуже ароматним. Смак у нього чудовий!
Смачного!!!
Також читайте: САЛАТ «КУРКА ПІД ШУБОЮ» НА БУДЬ-ЯКЕ СВЯТО