Салат Курка під шубою чудово підійде, як для святкового столу, так і для повсякденної трапези. У салаті використовується відварене куряче філе. Салат формується шарами, де курка викладається нижнім шаром, зверху її покривають шари з сиру і яйця, саме від цього і з’явилася така назва. Для кислинки і пікантності в салат додаємо мариновані грибочки, вони чудово доповнюють сухе куряче філе.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 200 г
- Печериці мариновані – 200 г
- Сир – 100 г
- Яйця – 3 шт.
- Майонез – 3-4 ст.л.
- Кріп для подачі
- Сіль за смаком
Приготування:
- Куряче філе заздалегідь відваріть до готовності в підсоленій воді. Приблизний час варіння становить 15 хвилин з моменту кипіння води. М’ясо дістаньте з бульйону, остудіть, наріжте невеликими кубиками. Викладіть м’ясо першим шаром салату.
- Зверху змастіть курку майонезом по всій поверхні.
- Мариновані гриби дістаньте з маринаду, видаліть прянощі. Гриби наріжте пластинками, викладіть на курку, змастіть майонезом.
- Яйця відварити “круто”, акуратно відокремте жовтки від білків. Білки натріть на дрібній тертці, покрийте ними печериці, зверху нанести шар майонезу.
- Твердий сир натріть на дрібній тертці, стружкою присипте білок, також змастіть майонезом.
- Зверху салат покрийте подрібненими жовтками. Дайте йому постояти 2 години в холодильнику.
- Перед подачею салат прикрасите маринованими грибами і свіжою зеленню.
Смачного!
Також читайте: САЛАТ “КАПРИЗ” З ПЕЧІНКОЮ: НАЙПОПУЛЯРНІШЕ БЛЮДО В КАФЕ І РЕСТОРАНАХ