Дуже ситний салат з грибами, свининою, морквою і часником. Пікантний смак, запаморочливий аромат, апетитний зовнішній вигляд – це саме цей салатик. Дуже добре підходить для будь-якого святкового столу.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- свинина вирізка,
- печериці та морква по 500 г;
- цибуля, 200 г;
- майонез, близько 140 г;
- сіль, перець, спеції, зелень;
- часник, 6 зубчиків;
- червоний гострий перець, паприка;
- оцет 9%, 2.5 ст.л;
- олія рослинна, 80 мл;
- коріандр;
- цукор, 1.5 ч.л.
Приготування:
Печериці краще вибирайте коричневі – вони мають більш яскравий смако. М’ясо можна брати будь-яке.
Моркву тремо на тертці для корейської моркви. Розігріваємо олію. У моркву видавлюємо часник, додаємо сіль і цукор, оцет, всі інші спеції. Все це викладаємо на часник і заливаємо розпеченою рослинною олією.
Перемішуємо салат. Якщо є можливість, моркву краще зробити за ніч, до готування салату, щоб вона добре промаринувалося. Гриби ріжемо шматочками і обсмажуємо на сухій сковороді і смажимо до випаровування рідини.
Додаємо цибулю, порізану тонкими чверть кільцями і обсмажуємо, вливши трохи олії, солимо і перчимо. Остуджуємо. М’ясо ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинній олії, в кінці солимо і перчимо, викладаємо на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії. Змішуємо всі продукти, додаємо зелень, заправляємо майонезом і подаємо до столу. Можна поставити в холодильник, щоб охолодити. В принципі, салат годі й заправляти майонезом, досить тої олії, що присутня в продуктах. Тому спробуйте без соусу, може вам сподобається.
Також читайте: СМАЧНИЙ САЛАТ З ГРИБАМИ ЗА 10 ХВИЛИН