Сьогодні хочу поділиться з Вами рецептом салату з печінки «Каприз». Головний секрет такого салату полягає в приготування печінки для салату.
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 500 г
- Морква 1 шт (200 г)
- Лук – 3 шт (100 г)
- Огірок свіжий 1шт (200 г)
- Яйця – 3 шт
- Зелений горошок -1 банка
Для майонезу:
- Молоко – 50 мл.
- Рослинна олія – 100 мл.
- Сіль -1 / 2 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Гірчиця французька – 1 ч.л.
- Сухий часник – 1 / 3 ч.л.
Приготування:
- Для початку займемося печінкою. Беремо 500 грамів курячої печінки миємо і ріжемо кубиками. Тепер заливаємо соєвим соусом 50 мл і залишаємо на 15 хвилин.
- Цибулю ріжемо кубиками. Моркву натираємо на великій тертці.
- Беремо сковорідку і наливаємо трохи рослинної олії. Кладемо печінку на сковороду разом з соєвим соусом. Смажимо 5-7 хвилин, за 2 хвилини до кінця приготування, додаємо 3 зубчики часнику пропущених через прес. Знімаємо печінку і даємо їй охолонути. Тепер на сковороді обсмажуємо на невеликій кількості рослинної олії цибулю. Цибулю прибираємо і тепер обсмажуємо моркву.
- Свіжий огірок нарізаємо кубиками. 3 відварені яйця поріжемо кубиками.
- Збираємо салат. У миску кладемо печінку, моркву, цибулю, огірки, яйця. Заправляємо майонезом. Я майонез готую сама. У банку наливаємо 50 мл молока кімнатної температури, 100 мл рослинної олії. Збиваємо до загустіння.
- Додаємо половину ч.л. солі, сухий часник, 1 ст.л. соку лимона, 1 ч.л. французької гірчиці. Пробиваємо ще раз блендером, майонез готовий.
- У салат додаємо горошок. Перемішуємо. Салат готовий. Кладемо в салатник, посипаємо зеленим горошком і зеленню.
Смачного!
Також читайте: НАЙПОПУЛЯРНІШИЙ САЛАТ В КАФЕ І РЕСТОРАНАХ – САЛАТ «ФРАНЦУЗЬКИЙ ПОЦІЛУНОК»