Сьогодні покажу вам рецепт смачного салату з грибами, який стане прикрасою будь-якого святкового столу.
Збирається салат шарами і всі продукти ідеально поєднуються своїми смаками. Майонезу в ньому не так багато, що все-таки робить його легшим.
Інгредієнти:
- Картопля – 3-4 штуки середнього розміру
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Свіжі печериці – 450-500 г
- Яйця – 3 шт
- Солоні огірки – 2 шт
- Пару гілочок зеленої цибулі
- Твердий сир – 120-130 г
- Для прошарків – майонез.
Приготування:
Відварюємо картоплю, яйця, охолоджуємо та чистимо. Гриби та цибулю нарізаємо і обсмажуємо на сковорідці. Зелену цибулю дрібно ріжемо.
Можна приступати до збирання салату. Знадобиться терка, тому що всі продукти натираються.
Збираємо салат. Злегка промазуємо дно тарілки майонезом. Шари йдуть у наступному порядку –
- смажені гриби з цибулею та сіточка майонезу;
- Терта на великій тертці відварена картопля і присипаємо трохи зеленою цибулею. Наносимо сіточку майонезу;
- терті солоні огірочки (без майонезу);
- терті яйця, трохи солимо і промазуємо майонезом;
- Шапка із тертого сиру.
Прикрасити салат можна за бажанням, свіжою зеленню, гілочками петрушки або присипати зеленою цибулею.
Обов’язково дати салату настоятися та просочитися. Для цього забираємо в холодильник на кілька годин.