Готуємо дуже смачний і ситний салат на основі макаронів, блюдо також можна назвати гарніром. Ідеально підійдуть спіральки. Їх головне не переварити, для салату використовуються пружні макарони з твердих сортів пшениці. Макарони доповнюються консервованим лососем і овочами. Овочі перед змішуванням маринуються в соєвому соусі і оцті. Всі компоненти ідеально підходять один до одного, блюдо виходить дуже смачним, відмінно підійде для вечері.
Інгредієнти:
- Макарони (спіральки) – 100-150 г.
- Лосось консервований – 240 г.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля – 0,5-1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Петрушка – 20 г
- Соєвий соус – 1 ст.л.
- Оцет – 1 ч.л.
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Солодкий перець очистіть від насіння, промийте, м’якуш наріжте смужками, закиньте в місткість.
- Цибулю наріжте тонким пір’ям, додайте до перцю.
- Петрушку заздалегідь вимийте і висушіть, після дрібно наріжте, додайте до овочів.
- Помідор розрізати на дві частини, чайною ложкою видаліть всю соковиту середину. Щільну частину наріжте смужками, закиньте в основний склад.
- Суміш присипте сіллю, влийте соєвий соус і оцет, перемішайте, відставте в сторону, щоб овочі промаринувалося.
- Паралельно відваріть макарони-спіральки. Час варіння дивіться на пакуванні.
- Додайте до макарон консервований лосось разом з олією, в якій знаходилися консерви, перемішайте.
- Макарони з лососем з’єднайте з овочами, перемішайте, присипте перцем.
- Блюдо готове до подачі на стіл.
Смачного!