Нове

Рис та копчене філе – неймовірно смачно

Пропоную приготувати рецепт популярної страви – Ризотто, але ми його зробимо у варіанті light – страва готується простіше, набагато дешевша за ціною оригіналу, за смаком – впевнений, залишитеся задоволені.

Інгредієнти:

  • Рис – 150-200 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Вино сухе біле – 150 мл
  • Оливкова олія
  • Курячий бульйон
  • Копчене філе – 100-150 г
  • Шафран – 6-8 ниточок
  • Чорний перець – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Вершки жирні – 100 мл
  • Плавлений сир – 1 ст. ложка
  • Вершкове масло – невеликий шматочок
  • Базилік

Приготування:

Дрібними кубиками нарізаємо невелику цибулину і обсмажуємо в каструлі на оливковій олії. Як тільки цибуля трохи обсмажилася, додаємо в каструлю рис (рис за бажанням можна попередньо промити і просушити). Рис обсмажуємо буквально хвилину-півтори, наливаємо біле вино і трохи збільшуємо вогонь. У каструлю також наливаємо трохи курячого бульйону, за смаком перчимо і перемішуємо. Додаємо в ризотто шафран, до смаку солимо і перемішуємо. Як тільки рис наполовину звариться ріжемо копчене філе на невеликі кубики і відправляємо в каструлю. Додаємо в рис 100 мл жирних вершків і курячий бульйон (ризотто повинен бути трохи рідкуватий). Доводимо до кипіння, пробуємо, щоб рис повністю зварився та знімаємо каструлю з вогню.

Відправляємо в каструлю шматочок вершкового масла, одну столову ложку плавленого сиру і перемішуємо. Апетитне ризотто викладаємо на тарілку, прикрашаємо листочками свіжого базиліка і збризкуємо оливковою олією.

Яскраве, апетитне та дуже смачне ризотто подаємо на стіл та насолоджуємося смаком страви. Смачного!

Нове

Популярне