Готуємо дуже ситну, ніжну та корисну вечерю. Куряча печінка відмінно підходить людям, що сидять на дієті, адже в ній є мінімум калорій. При цьому вона багата на білок, вітаміни А, Е, С, залізо і селен. Тільки печінка обов’язково має бути свіжою, тому що їй властиво накопичення токсичних речовин.
Інгредієнти:
- Куряча печінка – 500 г
- Яйця – 2 шт
- Молоко 1,5% – 100 мл
- Цибуля – 1 шт
- Борошно пшеничне цільно зернове – 60 г
- Олія – 2 ст. л.
- Сіль, перець, часник – за смаком
Для начинки:
- Морква – 2 шт
- Цибуля – 1 шт
- Яйця – 3 шт
- Сметана 10% – 50 г
- Олія – 1 ч.л.
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Печінку промиваємо, очищаємо від плівок та прожилок. Нарізаємо цибулю і разом з печінкою прокручуємо через м’ясорубку. Після відправляємо туди яйця, наливаємо молоко, просіюємо борошно, додаємо сіль, перець та часник. Перемішуємо. Додаємо олію і ще раз перемішуємо. На лист стелимо силіконовий килимок і наливаємо нашу масу. Запікаємо у духовці при 180 градусах 30 хвилин.
Готуємо начинку. Дрібно нарізаємо цибулю та натираємо моркву. Обсмажуємо цибулю з морквою до м’якості. Заздалегідь відварюємо і дрібно нарізаємо яйця. У мисці змішуємо обсмажену цибулю, моркву, яйця, сметану, сіль, перець. Викладаємо на печінковий лист і згортаємо в рулет.
Тримаємо пару годин у холодильнику, щоб рулет просочився. Смачного!