Нове

Рулет з лаваша з грибами і куркою

Поєднання грибів, курки і сметани – дуже популярне в різних стравах, завжди смачне і безпрограшне. Пропонуємо рецепт рулету з лаваша з начинкою на основі даних компонентів. Як м’ясо беремо відварене куряче філе, печериці смажимо разом з цибулею, для свіжості додаємо в начинку зелень. Сметану можна замінити майонезом. Лаваш просочується соковитою начинкою, виходить м’яким і смачним, дуже апетитно виглядає в розрізі.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 250 г
  • Печериці – 300 г
  • Цибуля – ½ шт.
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л.
  • Петрушка – 3-4 гілочки
  • Кріп – 3-4 гілочки
  • Сметана – 150 г
  • Лаваш – 1 шт.
  • Сіль, мелений чорний перець – за смаком

Приготування:

Половину головки цибулі очистіть від лушпиння, овоч наріжте дрібними кубиками, обсмажте в невеликій кількості олії 3-4 хвилини до напівпрозорості і легкої золотистості.

Печериці ретельно вимийте, наріжте на шматочки або пластинки середнього розміру, закиньте до цибулі. Смажте гриби разом з цибулею приблизно 5-7 хвилин до повного випаровування грибного соку, періодично перемішуючи. Суміш присипте сіллю і перцем, після смаження повністю остудіть.

Куряче філе відварити в підсоленій воді до готовності. Приблизний час варіння – 20 хвилин після кипіння рідини. М’ясо остудіть в бульйоні, після наріжте невеликими кубиками або розберіть руками на волокна. Куряче філе з’єднайте з цибулею і грибами в одній ємності.

Свіжий кріп і петрушку промийте, дрібно наріжте, додайте в основний склад. Суміш заправте сметаною, присипте сіллю і меленим перцем за смаком.

Ретельно перемішайте, щоб сметана обволокла кожен елемент.

На рівну поверхню викладіть тонкий лист лаваша, зверху нанесіть приготовлену начинку, розподіляючи її по всій поверхні рівним шаром.

Лаваш з начинкою скрутіть в щільний рулет. Обгорніть його харчовою плівкою і поставте на 2-3 години в холодильник.

Через деякий час рулет наріжте на порційні шматочки, подайте на стіл.

Смачного!

Нове

Популярне