Поєднання грибів, курки і сметани – дуже популярне в різних стравах, завжди смачне і безпрограшне. Пропонуємо рецепт рулету з лаваша з начинкою на основі даних компонентів. Як м’ясо беремо відварене куряче філе, печериці смажимо разом з цибулею, для свіжості додаємо в начинку зелень. Сметану можна замінити майонезом. Лаваш просочується соковитою начинкою, виходить м’яким і смачним, дуже апетитно виглядає в розрізі.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 250 г
- Печериці – 300 г
- Цибуля – ½ шт.
- Рослинна олія – 1 ст.л.
- Петрушка – 3-4 гілочки
- Кріп – 3-4 гілочки
- Сметана – 150 г
- Лаваш – 1 шт.
- Сіль, мелений чорний перець – за смаком
Приготування:
Половину головки цибулі очистіть від лушпиння, овоч наріжте дрібними кубиками, обсмажте в невеликій кількості олії 3-4 хвилини до напівпрозорості і легкої золотистості.
Печериці ретельно вимийте, наріжте на шматочки або пластинки середнього розміру, закиньте до цибулі. Смажте гриби разом з цибулею приблизно 5-7 хвилин до повного випаровування грибного соку, періодично перемішуючи. Суміш присипте сіллю і перцем, після смаження повністю остудіть.
Куряче філе відварити в підсоленій воді до готовності. Приблизний час варіння – 20 хвилин після кипіння рідини. М’ясо остудіть в бульйоні, після наріжте невеликими кубиками або розберіть руками на волокна. Куряче філе з’єднайте з цибулею і грибами в одній ємності.
Свіжий кріп і петрушку промийте, дрібно наріжте, додайте в основний склад. Суміш заправте сметаною, присипте сіллю і меленим перцем за смаком.
Ретельно перемішайте, щоб сметана обволокла кожен елемент.
На рівну поверхню викладіть тонкий лист лаваша, зверху нанесіть приготовлену начинку, розподіляючи її по всій поверхні рівним шаром.
Лаваш з начинкою скрутіть в щільний рулет. Обгорніть його харчовою плівкою і поставте на 2-3 години в холодильник.
Через деякий час рулет наріжте на порційні шматочки, подайте на стіл.
Смачного!