Бісквітний рулет з шоколадом і джемом в глазурі шоколаду. Рулет повітряний, ніжний та смачний. Приготувати просто, швидко та апетитно.
Інгредієнти:
- Яйця – 4 шт
- Цукор – 120 г
- Борошно – 100 г
- Шоколад чорний – 40 г
- Сіль – щіпка
- Джем або варення – 3-4 столові ложки
Для шоколадної глазурі:
- Шоколад – 40 г
- Вершкове масло – 15-20 г
Приготування:
Рулет простий та швидкий у приготуванні. Тертий шоколад надає бісквітному тісту особливий смак і аромат, а варення чи джем робить рулет ще смачнішим. Рулет покриваємо шоколадною глазур’ю за бажанням.
Яйця поділяємо на жовтки та білки у різні чаші.
У білки додаємо щіпку солі та збиваємо до пишної піни.
Додаємо частинами цукор у білкову піну та збиваємо у стійку масу.
Додаємо жовтки та розмішуємо міксером на повільних обертах.
Борошно просіюємо через дрібне сито.
Шоколад натираємо на середній тертці.
Додаємо борошно в яєчну суміш і розмішуємо.
Додаємо тертий шоколад та обережно перемішуємо.
Деко застилаємо пергаментом і викладаємо тісто, розрівнюємо.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180 ° С, випікаємо бісквітне тісто 12-15 хвилин.
Спечене бісквітне тісто дістаємо з духовки, викладаємо на робочу поверхню і згортаємо рулетом разом із пергаментом.
Ще трохи теплий рулет розгортаємо, відокремлюємо пергамент.
Бісквіт покриваємо варенням або джемом і згортаємо рулетом.
Шоколад із вершковим маслом розтоплюємо на водяній бані, розмішуємо до однорідного стану та покриваємо рулет шоколадною глазур’ю.
Рулет ставимо в холодильник, щоб застигла глазур. Перед тим як подати до чаю, розрізаємо на частини.