Рогалики з повидлом у духовці – це смачна, повітряна та проста випічка без використання у тісті яєць. Рецепт відрізняється способом замішування тіста, сподобається тим, хто не любить, коли тісто прилипає до рук. В даному випадку тільки важливо довести дріжджовий заміс до потрібної густоти і залишається справа за малим.
Рогалики здобні та м’які, навіть на другий день тісто м’яке та смачне, їх можна начинити згущеним молоком, шоколадом або навіть капустою. Спробуйте, думаю, вам припадуть до смаку.
Інгредієнти:
Начинка для здобних рогаликів:
Штрейзельна крихта:
Додатково:
Приготування:
Підігріваємо до температури 36-38 градусів 100 мл молока, використовую в даному рецепті топлене молоко жирністю 4%. Висипаємо в тепле молоко дріжджі, розмішуємо, залишаємо на кілька хвилин для розчинення крупинок.
Окремо змішуємо просіяне борошно, цукор і сіль.
Додаємо в борошно з цукром та сіллю розтоплене тепле вершкове масло та теплу сметану (потримати при кімнатній температурі або злегка підігріти), жирність сметани може бути вищою.
Як тільки виходить велика крихта при розмішуванні можна вливати дріжджі, що розчинилися. Замішуємо тісто, поступово підливаючи ще тепле молоко.
Таким чином, ми доведемо тісто для рогаликів до потрібної структури, оскільки борошно різне і кількість рідини може відрізнятися. У мене пішло рівно 60 мл, але може і знадобитися 100 мл. Вимішуємо тісто 3-4 хвилини
Залишаємо тісто на 1 годину в теплі, можна поставити в теплу духовку (розігріти до 40 градусів та вимкнути). Коли тісто виросте у 2 рази можна готувати рогалики.
Тісто викладаємо з миски і, не обминаючи руками, відразу розділимо на 2 частини (одну поки що прикриємо, щоб не сохло тісто зверху).
Розкочуємо з кожної частини коло завтовшки близько 5-7 мм, потім розрізаємо на 8 сегментів і змащуємо краї кожного трикутника звичайною водою для кращого склеювання.
Розкладаємо на широку частину по чайній ложці повидла. Далі широку частину трикутника ліпимо трикутником, вийде капюшон, згортаємо на кшталт круасана, виходить рогалик з надійно захованою начинкою всередині.
Залишаємо рогалики з повидлом на деку перед випічкою на 10-15 хвилин, потім змащуємо жовтком, змішаним з невеликою кількістю води і відразу, поки суміш жовткова не висохла, присипаємо крихтою.
Для штрейзельної крихти все просто: розтираємо руками суміш із борошна, цукру та вершкового м’якого масла.
Випікаємо рогалики в заздалегідь розігрітій духовці без конвекції за температури 180 градусів 15-17 хвилин (це правило для електричної духовки). У газовій духовці температура становить 200 градусів та час випікання 20 хвилин (+/-).
Рогалики з повидлом до чаю готові. Дуже м’яка випічка, на другий день не дубіє і така смачна, раджу приготувати!
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…