Форель, мабуть, сама вибаглива риба. Живе тільки в чистій проточній воді, тому її м’ясо відрізняється екологічною чистотою.
Форель досить жирна риба, має стільки корисних властивостей, що всі важко перелічити. У ній міститься багато Омега-3 кислоти, яка омолоджує організм і шкіру, сприяє виведенню зайвих жирів і шкідливого холестерину, попереджає депресію, покращує настрій, а також важлива для повноцінного розвитку дітей. М’ясо форелі смачне і ніжне, містить безліч корисних компонентів (на 100 г):
Вітамін А – 10 мкг
Вітамін D – 32,9 мкг
Вітамін В2 – 0,21 мг
Вітамін В5 – 2 мг
Вітамін В6 – 0,7 мг
Вітамін В12 – 5 мкг
Вітамін Е – 2,7 мг
Вітамін PP – 5,2 мг
аспарагінова – 2 г
глутамінова – 3,1 г
аланін – 1,4 г
валін – 1 г
лейцин – 1,7 г
фенілаланін – 1,1 г
лізин – 1,7 г
гістидин – 0,8 г
аргінін – 1,3 г
натрій – 75 мг
калій – 417 мг
кальцій – 20 мг
магній – 28 мг
фосфор – 244 мг
Омега-3
Омега-6
Мені подобається її запікати. Рецепт простий: мию, виймаю кишки, голову можна залишити. Натираю сіллю і спеціями, використовую чебрець, розмарин, коріандр, сушену зелень або набір прованських трав.
Ріжу цибулю кільцями, моркву і болгарський перець – великими скибочками, все товщиною 0,5 см. Беру щільну фольгу мінімум 12 мкм, роблю з неї човник з бортиками висотою близько 2 см за розміром тушки. Кладу форму на деко, на дно хаотично викладаю овочі в один шар, зверху рибку черевцем вниз, розкриваючи його.
Таким чином, м’ясо просочиться ароматом овочів і стане ще приємніше на смак, а рибний бульйон присмачить овочі. Ставлю в розігріту до 175 градусів духовку на 30-40 хвилин. Час залежить від розмірів форелі і особливостей вашої духовки.
Перевіряю легко: в самому товстому місці спинки виделкою відриваю м’ясо від хребта, якщо відходить легко – страва готова.
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…