Нове

Річкова форель: Легко готувати! Корисно їсти!

Форель, мабуть, сама вибаглива риба. Живе тільки в чистій проточній воді, тому її м’ясо відрізняється екологічною чистотою.

Форель досить жирна риба, має стільки корисних властивостей, що всі важко перелічити. У ній міститься багато Омега-3 кислоти, яка омолоджує організм і шкіру, сприяє виведенню зайвих жирів і шкідливого холестерину, попереджає депресію, покращує настрій, а також важлива для повноцінного розвитку дітей. М’ясо форелі смачне і ніжне, містить безліч корисних компонентів (на 100 г):

Вітаміни:

Вітамін А – 10 мкг
Вітамін D – 32,9 мкг
Вітамін В2 – 0,21 мг
Вітамін В5 – 2 мг
Вітамін В6 – 0,7 мг
Вітамін В12 – 5 мкг
Вітамін Е – 2,7 мг
Вітамін PP – 5,2 мг

Амінокислоти:

аспарагінова – 2 г
глутамінова – 3,1 г
аланін – 1,4 г
валін – 1 г
лейцин – 1,7 г
фенілаланін – 1,1 г
лізин – 1,7 г
гістидин – 0,8 г
аргінін – 1,3 г

Мікроелементи, ЖИРНІ КИСЛОТИ:

натрій – 75 мг
калій – 417 мг
кальцій – 20 мг
магній – 28 мг
фосфор – 244 мг
Омега-3
Омега-6

Мені подобається її запікати. Рецепт простий: мию, виймаю кишки, голову можна залишити. Натираю сіллю і спеціями, використовую чебрець, розмарин, коріандр, сушену зелень або набір прованських трав.

Ріжу цибулю кільцями, моркву і болгарський перець – великими скибочками, все товщиною 0,5 см. Беру щільну фольгу мінімум 12 мкм, роблю з неї човник з бортиками висотою близько 2 см за розміром тушки. Кладу форму на деко, на дно хаотично викладаю овочі в один шар, зверху рибку черевцем вниз, розкриваючи його.

Таким чином, м’ясо просочиться ароматом овочів і стане ще приємніше на смак, а рибний бульйон присмачить овочі. Ставлю в розігріту до 175 градусів духовку на 30-40 хвилин. Час залежить від розмірів форелі і особливостей вашої духовки.

Перевіряю легко: в самому товстому місці спинки виделкою відриваю м’ясо від хребта, якщо відходить легко – страва готова.

ДжерелоDzen

Нове

Популярне