Ця страва швидка, соковита, ароматна з відмінним смаком. Готується легко та з невеликої кількості простих продуктів. Швидка вона за рахунок простої підготовки м’яса, а соковитість надають 2 простих овочі. Гарнір до такої м’ясної страви підходить різний із крупи, макаронів або картоплі. Смак виходить насичений томатний, м’ясо м’яке та соковите.
Інгредієнти:
- 300 г свинини (м’якуш)
- 170 г помідорів (2 шт.)
- 120 г цибулі (1 шт.)
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 ч. л. томатної пасти
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
Свинину нарізаємо тонкими середніми шматочками та викладаємо в гарячу олію. Можна брати будь-яку частину, у мене лопатка.
Обсмажуємо на сильному вогні 4 хвилини з одного боку та 3 хвилини з іншого боку. Наприкінці солимо і перчимо (можна лише з одного боку).
М’ясо перекладаємо на тарілку. У сковороду викладаємо нарізану пір’ям цибулю і обсмажуємо на середньому вогні 3 хвилини (у цибулі залишається хрускіт). Додаємо томатну пасту, перемішуємо та готуємо ще 1 хвилину.
Обсмажені шматочки м’яса розміщуємо на цибулі.
Зверху на свинину додаємо кружечки помідорів і трохи їх солимо. Вливаємо 50 мл води, сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо м’ясо з овочами 10 хвилин на повільному вогні.
Помідори стають м’якими, м’ясо соковитим та ніжним. Аромат у блюда насичений томатний.
Посипаємо свинину з овочами зеленню і одразу подаємо на стіл із гарніром. Перед початком приготування можна поставити варити картоплю, макарони, рис чи гречку. До такого м’яса підходить будь-який гарнір. М’ясо ніжне з чудовим томатним смаком.
Смачного!!!