Соковиті помідори чері, хрумкий болгарський перець та ніжна квасоля створять справжнє свято смакових відчуттів. Салат виходить яскравим, ситним, корисним і підійде для будь-якого випадку: чи то вечеря в родинному колі або зустріч з друзями.
Інгредієнти:
- Квасоля червона консервована 250 г
- Перець болгарський ½ шт
- Помідори чері 150 г
- Цибуля червона ½ шт
- Часник свіжий 1 зубчик
- Петрушка кілька гілочок
- Гірчиця в зернах 1 ст.л
- Олія рослинна 3 ст.л
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
Солодкий перець болгарський нарізаємо середнім за розміром кубиком.
Для цього рецепта краще взяти саме жовтий болгарський перець, так салат виглядатиме яскравіше та апетитніше. Але цей момент не важливий – колір болгарського перцю може бути будь-яким – жовтим, червоним, зеленим.
Половину невеликої головки червоної цибулі нарізаємо тонкими півкільцями.
Помідори чері нарізаємо невеликим кубиком.
З консервованої квасолі зливаємо маринад та промиваємо чистою питною водою. Даємо воді повністю стекти.
Для салату можна використовувати і варену квасолю. Для цього її необхідно на кілька годин замочити в холодній воді, а потім відварити до готовності.
Всі підготовлені овочі та квасолю перекладаємо в глибокий салатник.
Додаємо нарізану свіжу петрушку та натертий на дрібній тертці зубчик часнику.
Додаємо в салат столову ложку гірчиці у зернах. Солимо і перчимо на смак.
Заправляємо салат олією і перемішуємо.
В ідеалі даємо настоятися салату протягом 20-30 хвилин і подаємо до столу.
Смачного!