Нове

Рецепт, у якому не хочеться нічого міняти: салат «Весняний» з консервованою квасолею

Соковиті помідори чері, хрумкий болгарський перець та ніжна квасоля створять справжнє свято смакових відчуттів. Салат виходить яскравим, ситним, корисним і підійде для будь-якого випадку: чи то вечеря в родинному колі або зустріч з друзями.

Інгредієнти:

  • Квасоля червона консервована 250 г
  • Перець болгарський ½ шт
  • Помідори чері 150 г
  • Цибуля червона ½ шт
  • Часник свіжий 1 зубчик
  • Петрушка кілька гілочок
  • Гірчиця в зернах 1 ст.л
  • Олія рослинна 3 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

Солодкий перець болгарський нарізаємо середнім за розміром кубиком.

Для цього рецепта краще взяти саме жовтий болгарський перець, так салат виглядатиме яскравіше та апетитніше. Але цей момент не важливий – колір болгарського перцю може бути будь-яким – жовтим, червоним, зеленим.
Половину невеликої головки червоної цибулі нарізаємо тонкими півкільцями.

Помідори чері нарізаємо невеликим кубиком.

З консервованої квасолі зливаємо маринад та промиваємо чистою питною водою. Даємо воді повністю стекти.

Для салату можна використовувати і варену квасолю. Для цього її необхідно на кілька годин замочити в холодній воді, а потім відварити до готовності.
Всі підготовлені овочі та квасолю перекладаємо в глибокий салатник.

Додаємо нарізану свіжу петрушку та натертий на дрібній тертці зубчик часнику.

Додаємо в салат столову ложку гірчиці у зернах. Солимо і перчимо на смак.

Заправляємо салат олією і перемішуємо.

В ідеалі даємо настоятися салату протягом 20-30 хвилин і подаємо до столу.

Смачного!

Нове

Популярне