Нове

Рецепт торта “Червоний оксамит”, який зможе спекти навіть новачок

Сьогодні я хочу поділитися з Вами рецептом одного з моїх найулюбленіших тортів, який у мене завжди виходить просто неймовірним. По суті це рецепт знаменитого торта “Червоний оксамит”, але я не люблю використовувати барвники незрозумілого походження, тому готую без них. І какао використовую трохи більше. Торт, скажу я вам, виходить неймовірно смачний, ніжний. А коржі не потребують додаткового просочення.

Рецепт дуже простий, коржі виходять з першого разу. Та й крем просто шикарний. Сьогодні розповім, як приготувати таку красу і смакоту))

Тісто:

  • борошно 350 г
  • цукор 280-300 г
  • розпушувач 1 ч. ложка з гіркою
  • какао 3 ст. ложки
  • яйце 3 шт.
  • олія рослинна без запаху 180 мл.
  • кефір 300 мл.

Крем:

  • вершки (33%) 500 мл.
  • маскарпоне 300 гр.
  • цукрова пудра 4 ст. ложки з гіркою
  • ягоди для прикраси
  • банан 1-2 шт. в начинку

Приготування:

  • Отже, в першу чергу ми з Вами займемося тістом.
  • У мисці змішуємо всі сипучі інгредієнти, а саме: борошно, цукор, розпушувач, какао. Перемішуємо.
  • В іншій мисці збиваємо, за допомогою міксера рідкі інгредієнти: яйця, кефір, масло.
  • Тепер з’єднуємо і перемішуємо за допомогою міксера. Тісто по консистенції має нагадувати густу сметану.
  • Дно рознімної форми застилаємо пергаментом, а бортики змащуємо олією.
  • Тісто ділимо на 3 рівні частини. Вливаємо в форму і відправляємо в розігріту духовку до 170 градусів на 12-15 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
  • Дістаємо готовий корж з духовки, акуратно виймаємо його з форми і даємо охолонути на решітці. Коржі дуже ніжні, тому працювати з ними потрібно гранично акуратно. Коли коржі охолонуть, трохи оберніть кожен харчовою плівкою і приберіть охолоджуватися в холодильник на годину-дві. В результаті у мене вийшло 3 коржа.
  • Щоб торт був ідеальної форми, я обрізаю зайві опуклості у коржів.

Далі займемося кремом

  • Щоб вершки добре збились, вони повинні бути дуже холодними. Миска теж повинна бути холодною, як і насадки для міксера.
    Збиваємо вершки до стійких піків, поступово додаємо цукрову пудру.
  • Потім додаємо маскарпоне. Збиваємо до однорідності.
  • Отже, корж і крем готові, можна приступати до збору торта.
  • У начинку я додала банани і ягоди (перетерту малину). Ви можете використовувати практично будь-які ягоди і фрукти. Ягоди промити і висушити. Точну кількість фруктів я не вказую, оскільки все на ваш розсуд.
  • Корж ставимо на тарілку, в якій і будемо подавати торт. Викладаємо фрукти, а потім крем. Розрівнюємо за допомогою лопатки.
  • Накриваємо другим коржем і знову фрукти і крем. Не шкодуйте крему і особливо фруктів.
  • Викладаємо третій корж. І рясно викладаємо крем, розрівнюємо бортики і середину
  • Тепер можна оформляти торт ягодами. Ягоди можна викласти прям на крем, а можна зробити глазур. Я готувала глазур.
  • Просто топимо шоколад на водяній бані, додаємо вершки і шматочок вершкового масла. Перемішуємо і даємо охолонути.
  • Поливаємо глазур’ю тортик. Викладаємо ягоди. Я ще додала м’яту для контрасту. Вийшло ну просто шикарно!

Обов’язково спробуйте приготувати такий тортик.

Також читайте: СМАЧНИЙ ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ БЕЗ ДУХОВКИ І БЕЗ МІКСЕРА, ВСЬОГО ЗА 20 ХВИЛИН

Нове

Популярне