Нове

Рецепт смачного печива за 10 хвилин, впорається навіть дитина

Інгредієнти:

  • 280 г пшеничного борошна
  • 70 мл рослинної олії (у мене соняшникова рафінована)
  • 80 г цукру
  • 1 велике яйце
  • 1 жовток
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • дрібка солі
  • цедра 1/3 апельсина або лимона

Приготування:

У мисці з’єдную яйце, жовток, цукор, ванільний цукор, дрібку солі. Добре перемішую і трохи збиваю віночком. Вливаю олію і натираю цедру 1/3 апельсина (можна лимона).

Всипаю трохи борошна та розпушувач. Замішую дуже в’язке та однорідне тісто.

А тепер по трохи підмішую борошно, що залишилося. Присипаю стіл борошном, що залишилося, і підмішую його в тісто.

Борошна може знадобитися трохи більше або менше. Головне додавати його поступово. Готове тісто буде м’яким, нелипким, пластичним.

Тісто поділяю на 4 частини, кожну розкочую в джгут. Зверху притискаю і поділяю на шматочки довжиною близько 4 см.

З усієї порції тіста виходить 1 деко печива.

Випікати печиво потрібно при 180 ° С – 15 … 17 хвилин.

Печиво трохи підрум’яниться знизу. З духовки воно буде м’яким, під час остигання підсохне. Не перетримайте.

Ще гарячим, присипаю печиво цукровою пудрою.

Смачного!

Нове

Популярне