Неймовірно ароматний, повітряний, дуже смачний пиріг ідеально підходить до чаю чи кави. Не відмовляйтеся від кориці в цьому рецепті, вона чудово доповнює смак слив.
Інгредієнти:
Для глазурі:
Приготування:
Змішати борошно, розпушувач, крохмаль та корицю. Просіяти і відставити поки що убік. Розм’якшене вершкове масло збити з цукром в пишну масу. По одному додати яйця, щоразу ретельно збиваючи. Додати ароматизатор. У масляно-яєчну масу ввести суху суміш поперемінно зі сметаною, два-три прийоми. Не збивати, а скористатися лопаткою та акуратно перемішати, щоб вийшло густе однорідне тісто. Тісто викласти у форму, застелену промасленим пергаментом. Розподілити рівномірно.
Сливи вимити, видалити кісточки. Нарізати на четвертинки. На поверхні тіста викласти рядами четвертинки слив.
Пиріг зі сливами та корицею поставити в нагріту до 170 градусів духовку та випікати 40-50 хвилин до готовності. Готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою. Оскільки пиріг виходить дуже м’яким, потрібно дати йому повністю охолонути, бажано на решітці, і лише потім покрити глазур’ю та нарізати.
Для глазурі акуратно влити окріп у цукрову пудру та перемішати. Якщо глазур виходить занадто густою, додайте ще води, а якщо надлишком рідкої – цукрової пудри. Нанести глазур на поверхню пирога.
Насолоджуйтесь!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…