Неймовірно ароматний, повітряний, дуже смачний пиріг ідеально підходить до чаю чи кави. Не відмовляйтеся від кориці в цьому рецепті, вона чудово доповнює смак слив.
Інгредієнти:
Для глазурі:
Приготування:
Змішати борошно, розпушувач, крохмаль та корицю. Просіяти і відставити поки що убік. Розм’якшене вершкове масло збити з цукром в пишну масу. По одному додати яйця, щоразу ретельно збиваючи. Додати ароматизатор. У масляно-яєчну масу ввести суху суміш поперемінно зі сметаною, два-три прийоми. Не збивати, а скористатися лопаткою та акуратно перемішати, щоб вийшло густе однорідне тісто. Тісто викласти у форму, застелену промасленим пергаментом. Розподілити рівномірно.
Сливи вимити, видалити кісточки. Нарізати на четвертинки. На поверхні тіста викласти рядами четвертинки слив.
Пиріг зі сливами та корицею поставити в нагріту до 170 градусів духовку та випікати 40-50 хвилин до готовності. Готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою. Оскільки пиріг виходить дуже м’яким, потрібно дати йому повністю охолонути, бажано на решітці, і лише потім покрити глазур’ю та нарізати.
Для глазурі акуратно влити окріп у цукрову пудру та перемішати. Якщо глазур виходить занадто густою, додайте ще води, а якщо надлишком рідкої – цукрової пудри. Нанести глазур на поверхню пирога.
Насолоджуйтесь!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…