Шашлик можна приготувати в домашніх умовах. Ця страва, запечена в духовці, виходить такою ж смачною і соковитою, як на мангалі або грилі. Рецепт шашлику в банці дозволить навіть в холодну пору року мати на своєму столі ароматне східне блюдо.
Шашлик можна готувати не тільки на розжареному вугіллі, а й в духовій шафі. Для того щоб він мав традиційний запах диму, можна використовувати спеціальний рідкий ароматизатор. Для цієї страви можна вибрати будь-яке м’ясо (свинину, яловичину, телятину або баранину), а також необхідно купити кілька дерев’яних шпаг і приготувати чисті трилітрові банки.
М’ясо треба добре вимити і нарізати невеликими шматочками (трохи менше, ніж для традиційного шашлику).
Покласти його в глибоку каструлю, додати сік лимона, сіль, перець і майонез.
Добре перемішати, заправити соєвим соусом і засипати паприкою.
Ретельно перемішати.
Накрити кришкою. Залишити маринуватися на 2-3 години.
Цибулю очистити від шкірки, вимити і нарізати тонкими кільцями.
Після того як м’ясо добре замаринується, його треба нанизати на шпажки, чергуючи з кільцями цибулі. На 1 порцію – 3-4 шматки.
Взяти банку і встановити в неї всі шпажки в вертикальному положенні. Шийку щільно обмотати шматком фольги.
Поставити ємність з шашликом в холодну духовку і включити невеликий вогонь.
Поступово довести температуру духовки до + 180 ° С.
Після того як на дні банки почне закипати сік, що виділився з м’яса, треба засікти час і готувати страву не менше 1 години.
Шашлик повинен стати м’яким, а кільця цибулі напівпрозорими.
Вийняти ємність з духовки, дістати шпажки, зняти з них м’ясо і викласти на велике блюдо.
Цибулю очистити від шкірки, вимити і нарізати тонкими кільцями.
Свинину добре вимити і нарізати шматками 5х5 см.
Укласти їх в каструлю, додати цибулю, лавровий лист, посолити, поперчити і добре перемішати.
Залити м’ясо кефіром і ще раз ретельно перемішати.
Накрити кришкою і залишити маринуватися мінімум на 12 годин.
Приготувати банки, на дно укласти мариновану цибулю і налити в кожну по 1 ст. л. рідкого диму.
М’ясо нанизати на шпажки і встановити їх в скляні ємності в вертикальному положенні (по 4-5 шт. У кожній). Закрити горло банок фольгою.
Поставити їх на деко і помістити в холодну духову шафу.
Після цього включити невеликий вогонь і закрити дверцята.
Поступово вогонь треба збільшувати, довівши температуру в камері до +200 ° С.
Після того як на дні ємностей утворюється сік, що виділився з м’яса, його необхідно готувати ще близько 1-1,5 години.
Після цього вимкнути вогонь і дати постояти банкам в духовий камері з закритими дверцятами ще мінімум 20 хвилин.
Після цього вийняти шашлики, покласти їх на блюдо і можна подавати на стіл.
М’ясо треба нарізати невеликими шматками, щоб воно добре пропеклося в духовці. В іншому випадку продукти будуть готуватися набагато довше і можуть залишитися всередині сирими.
Банки з шашликами не можна ставити в гарячу камеру, а після того як вони приготуються, не слід відразу відкривати духовку, оскільки скло може лопнути під впливом температурних перепадів.
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…