Рецепти

Рецепт приголомшливого торта зі збитими вершками і вишнею

Торт виходить неймовірно смачним, ніжним, з приємною кислинкою, яка є в ньому завдяки вишні. Ви отримаєте море задоволення! Можливо ви чули його назву і навіть вже пробували – «Чорний ліс» або «Шварцвальдська вишня».

Які продукти потрібні для коржа:

  • Какао три ст. л;
  • Борошно 120 г;
  • Шість яєць;
  • Пекарський порошок одна ч. л.;
  • Цукор 120 г;
  • Тертий шоколад 60 г.

Які продукти потрібні для крему:

  • Свіжа або заморожена вишня 500 г;
  • Вершки жирністю 33-35% 600 мл:
  • Цукор ванільний дві ч. л.;
  • Пудра цукрова 120 м.

Які продукти потрібні для просочення:

  • Коньяк, віскі або вишневий лікер чотири ст. л;
  • Цукор три ст. л;
  • Кориця одна ч. Л.

Які продукти потрібні для прикраси:

  • вишні;
  • Порошок з шоколаду.
  • Коржі повинні вийти приблизно діаметром 20 см, тому беремо відповідну форму.

Поетапний процес приготування

Готуємо корж:

Яйця розбиваємо так, щоб білки відділилися від жовтків. У жовтки всипаємо цукор, вливаємо дві ст. л. теплої води і збиваємо.

Окремо збиваємо білки і після акуратно змішуємо з жовтками. У борошно всипаємо пекарський порошок, какао, просіюємо і невеликими порціями добавляємо в яєчну суміш.

Трем шоколад і всипаємо в масу (в оригінальному рецепті мелений мигдаль, але з шоколадом дуже смачно виходить).

Форму промазуємо маслом і викладаємо в неї тісто, рівняємо.

Включаємо духовку на 180 ° і печемо корж приблизно пів години, готовність перевіряємо за допомогою палички.

Коли корж буде готовий, охолоджуємо його, а потім ділимо на три коржі.

Готуємо крем і начинку:

З вишень витягаємо кісточки, збираємо сік і виливаємо його в сотейник (він знадобиться для просочення).

Вершки збиваємо з цукровою пудрою і ванільним цукром. Крем готовий.

Готуємо просочення:

У сотейник з вишневим соком, всипаємо цукор і корицю. Розміщуємо на вогонь і гріємо, поки цукор не розчиниться, добавляємо алкoголь.

Формуємо торт:

Всі коржі просочуємо вишневим сиропом.

Потім на нижній корж викладаємо половину ягід, покриваємо кремом так, щоб він ліг між вишнями.

Зверху кладемо другий корж, викладаємо другу половину вишень і покриваємо кремом. Третій шар поміщаємо на другий, покриваємо його і боки залишками крему, присипаємо шоколадом і красиво викладаємо вишні.

Торт поміщаємо на пару годин в холодильну камеру.

Смачного!

Також читайте: СИРНИК, РОДОМ З КАРПАТ. ЦЕ НЕ ПРОСТО ЗАПІКАНКА, ЦЕ ПРОСТО СИРНЕ ЧУДО

Сподобалася стаття, ставте лайк і підписуйтесь на нашу групу у фейсбук. Попереду вас чекає багато цікавої і корисної інформації для краси і здоров’я.

Останні новини

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…

MELOVIN розповів про освідчення коханій

Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…

Смачний грушевий торт з лимонним кремом

Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…

Смачне пряне імбирне печиво

Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…

Смачний рецепт плову

Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…

Наталка Денисенко різко висловилась, щодо зрадниці Галини Безрук

Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…