Торт виходить неймовірно смачним, ніжним, з приємною кислинкою, яка є в ньому завдяки вишні. Ви отримаєте море задоволення! Можливо ви чули його назву і навіть вже пробували – «Чорний ліс» або «Шварцвальдська вишня».
Яйця розбиваємо так, щоб білки відділилися від жовтків. У жовтки всипаємо цукор, вливаємо дві ст. л. теплої води і збиваємо.
Окремо збиваємо білки і після акуратно змішуємо з жовтками. У борошно всипаємо пекарський порошок, какао, просіюємо і невеликими порціями добавляємо в яєчну суміш.
Трем шоколад і всипаємо в масу (в оригінальному рецепті мелений мигдаль, але з шоколадом дуже смачно виходить).
Форму промазуємо маслом і викладаємо в неї тісто, рівняємо.
Включаємо духовку на 180 ° і печемо корж приблизно пів години, готовність перевіряємо за допомогою палички.
Коли корж буде готовий, охолоджуємо його, а потім ділимо на три коржі.
З вишень витягаємо кісточки, збираємо сік і виливаємо його в сотейник (він знадобиться для просочення).
Вершки збиваємо з цукровою пудрою і ванільним цукром. Крем готовий.
У сотейник з вишневим соком, всипаємо цукор і корицю. Розміщуємо на вогонь і гріємо, поки цукор не розчиниться, добавляємо алкoголь.
Всі коржі просочуємо вишневим сиропом.
Потім на нижній корж викладаємо половину ягід, покриваємо кремом так, щоб він ліг між вишнями.
Зверху кладемо другий корж, викладаємо другу половину вишень і покриваємо кремом. Третій шар поміщаємо на другий, покриваємо його і боки залишками крему, присипаємо шоколадом і красиво викладаємо вишні.
Торт поміщаємо на пару годин в холодильну камеру.
Смачного!
Також читайте: СИРНИК, РОДОМ З КАРПАТ. ЦЕ НЕ ПРОСТО ЗАПІКАНКА, ЦЕ ПРОСТО СИРНЕ ЧУДО
Сподобалася стаття, ставте лайк і підписуйтесь на нашу групу у фейсбук. Попереду вас чекає багато цікавої і корисної інформації для краси і здоров’я.
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…
Український співак MELOVIN заінтригував своїх шанувальників несподіваним зізнанням, яке викликало чимало питань та припущень. 21…
Грушевий торт з лимонним кремом — це ідеальний десерт для поціновувачів ніжної текстури та легких…
Пряне імбирне печиво — це чудовий варіант для зимових свят, наповнений ароматами спецій і солодкого…
Плов — це смачна та ситна страва, яка вразить своєю ароматністю і збалансованим смаком. Завдяки…
Українська акторка Наталка Денисенко відверто висловилася щодо тих колег, які зрадили Україну під час війни,…