Рецепт цього пирога в нашій родині став одним із найулюбленіших. Не завжди є можливість та бажання весь день провести на кухні, а приготувати домашнім щось смачне хочеться.
Цей рецепт завжди рятує, тісто і начинка готуються швидко і просто, а результат перевершить усі очікування! Ніжне хрумке тісто і багато соковитої начинки. Все як ми любимо – швидко, а головне дуже смачно.
Інгредієнти:
Тісто:
Начинка:
Приготування:
У миску виливаємо 100 г розтопленого та охолодженого вершкового масла. Додаємо 160 г сметани, 1 яйце. Дрібку солі. Перемішуємо.
Поступово додаємо 300 г борошна і замішуємо тісто.
Виходить м’яке тісто, яке не липне до рук. Тісто кладемо в пакет і забираємо в холодильник на двадцять хвилин. А поки що приготуємо начинку
Цибулину нарізаємо дрібними кубиками. Картоплю нарізаємо кубиками.
У миску кладемо 500 г фаршу. Фарш підійде будь-який на ваш смак, у мене фарш з індички.
До фаршу додаємо цибулю, картоплю. Приправи до смаку. У мене сіль, чорний мелений перець та сушений часник. Все добре перемішуємо.
Тісто ділимо на дві частини, одна частина трохи більша, інша менша.
Більшу частину тіста, розкочуємо в овальний корж товщиною близько 5 мм.
Кладемо на лист застелений пергаментом. Зверху викладаємо начинку, трохи відступивши від краю. Поступово розподіляємо начинку по тісту.
Розкочуємо другу частину тіста і накриваємо начинку. Защипуємо краї, проколюємо пиріг вилкою по всій поверхні.
Змащуємо пиріг яйцем і випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40-50 хвилин.
Готовий пиріг я залишаю “відпочити” на 5-10 хвилин, а потім подаю до столу.
Виходить дуже смачно!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…