Нове

Рецепт “Паличка-виручалочка”  – миттєве тісто та ароматна м’ясна начинка! Дивовижно смачний пиріг на швидку руку

Рецепт цього пирога в нашій родині став одним із найулюбленіших. Не завжди є можливість та бажання весь день провести на кухні, а приготувати домашнім щось смачне хочеться.

Цей рецепт завжди рятує, тісто і начинка готуються швидко і просто, а результат перевершить усі очікування! Ніжне хрумке тісто і багато соковитої начинки. Все як ми любимо – швидко, а головне дуже смачно.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Яйце – 1 шт. у тісто + 1 шт. для змащування
  • Масло вершкове (розтоплена) -100 г
  • Сметана – 160 г
  • Сіль – щіпка
  • Борошно – 300 г
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Начинка:

  • Фарш – 500 г
  • Картопля 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль, перець, спеції за смаком

Приготування:

У миску виливаємо 100 г розтопленого та охолодженого вершкового масла. Додаємо 160 г сметани, 1 яйце. Дрібку солі. Перемішуємо.

Поступово додаємо 300 г борошна і замішуємо тісто.

Виходить м’яке тісто, яке не липне до рук. Тісто кладемо в пакет і забираємо в холодильник на двадцять хвилин. А поки що приготуємо начинку

Цибулину нарізаємо дрібними кубиками. Картоплю нарізаємо кубиками.

У миску кладемо 500 г фаршу. Фарш підійде будь-який на ваш смак, у мене фарш з індички.

До фаршу додаємо цибулю, картоплю. Приправи до смаку. У мене сіль, чорний мелений перець та сушений часник. Все добре перемішуємо.

Тісто ділимо на дві частини, одна частина трохи більша, інша менша.

Більшу частину тіста, розкочуємо в овальний корж товщиною близько 5 мм.

Кладемо на лист застелений пергаментом. Зверху викладаємо начинку, трохи відступивши від краю. Поступово розподіляємо начинку по тісту.

Розкочуємо другу частину тіста і накриваємо начинку. Защипуємо краї, проколюємо пиріг вилкою по всій поверхні.

Змащуємо пиріг яйцем і випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40-50 хвилин.

Готовий пиріг я залишаю “відпочити” на 5-10 хвилин, а потім подаю до столу.

Виходить дуже смачно!

Нове

Популярне