Рецепт цього пирога в нашій родині став одним із найулюбленіших. Не завжди є можливість та бажання весь день провести на кухні, а приготувати домашнім щось смачне хочеться.
Цей рецепт завжди рятує, тісто і начинка готуються швидко і просто, а результат перевершить усі очікування! Ніжне хрумке тісто і багато соковитої начинки. Все як ми любимо – швидко, а головне дуже смачно.
Інгредієнти:
Тісто:
- Яйце – 1 шт. у тісто + 1 шт. для змащування
- Масло вершкове (розтоплена) -100 г
- Сметана – 160 г
- Сіль – щіпка
- Борошно – 300 г
- Розпушувач – 2 ч. л.
Начинка:
- Фарш – 500 г
- Картопля 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, перець, спеції за смаком
Приготування:
У миску виливаємо 100 г розтопленого та охолодженого вершкового масла. Додаємо 160 г сметани, 1 яйце. Дрібку солі. Перемішуємо.
Поступово додаємо 300 г борошна і замішуємо тісто.
Виходить м’яке тісто, яке не липне до рук. Тісто кладемо в пакет і забираємо в холодильник на двадцять хвилин. А поки що приготуємо начинку
Цибулину нарізаємо дрібними кубиками. Картоплю нарізаємо кубиками.
У миску кладемо 500 г фаршу. Фарш підійде будь-який на ваш смак, у мене фарш з індички.
До фаршу додаємо цибулю, картоплю. Приправи до смаку. У мене сіль, чорний мелений перець та сушений часник. Все добре перемішуємо.
Тісто ділимо на дві частини, одна частина трохи більша, інша менша.
Більшу частину тіста, розкочуємо в овальний корж товщиною близько 5 мм.
Кладемо на лист застелений пергаментом. Зверху викладаємо начинку, трохи відступивши від краю. Поступово розподіляємо начинку по тісту.
Розкочуємо другу частину тіста і накриваємо начинку. Защипуємо краї, проколюємо пиріг вилкою по всій поверхні.
Змащуємо пиріг яйцем і випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40-50 хвилин.
Готовий пиріг я залишаю “відпочити” на 5-10 хвилин, а потім подаю до столу.
Виходить дуже смачно!